Jakub Hlaváč
19. prosince 2014 • 19:10

Růžička musel překopat útoky. V Soči hlasitě nahazoval tempo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE SOČI | Kvůli zranění Romana Červenky musel reprezentační kouč Vladimír Růžička překopat útoky, které budou v sobotu od 16.00 bojovat o první triumf v sezoně proti Finsku. Jejich složení si vyzkoušel na pátečním tréninku a jeho hlas často hlasitě burácel halou v Soči.



Roman Červenka kvůli nataženým břišním svalům ze Channel One Cupu definitivně vypadl, na pátečním tréninku se proto nacvičovala nová souhra přeskládaných útočných trojic.

Nechyběly ani ostřejší výtky z úst Vladimíra Růžičky . Kdykoliv se tempo zaseklo, svým hlasem ho zase nahodil. Tlačil hráče do střelby, do důrazu. Přesně tohle od nich potřebuje i v sobotu.

„A hlavě musíme zlepšit hru v našem pásmu. Proti Švédsku jsme tam udělali hodně chyb, možná jsme byli až moc svázaní,“ viděl Jaroslav Špaček , asistent prvního kouče. „Druhým faktorem prohry byly přesilové hry. V nich jsme soupeře spíše nastartovali,“ mrzelo ho.

Do hry v sobotu nově zasáhne pětice Dominik Simon, Tomáš Mert, Erik Hrňa, Vojtěch Mozík a Vladimír Eminger. Do sestavy se naopak nevešli Michal Řepík, Jakub Valský, Ondřej Vitásek a Martin Pláněk.

Smrtelných 74 sekund zabilo českou reprezentaci
Video se připravuje ...

Branku obsadí podle dopředu avizovaného plánu Jakub Kovář , jeden ze dvou účastníků posledních olympijských her. Druhým je obránce Lukáš Krajíček , který se nijak netajil nostalgickými vzpomínkami, které v něm Soči vyvolává.

„Já na ten turnaj budu mít vzpomínky až do smrti, bylo strašně krásné se tam dostat,“ pochvaloval si zadák Minsku. „Teď jsme sem každopádně přijeli vyhrát. Čekají nás dvě těžké prověrky a potřebujeme v nich uspět,“ burcoval své mužstvo.

Předpokládaná sestava ČR:
Jakub Kovář - Němec, Kempný, Krajíček, Eminger, Zámorský, Kolář II, Mozík, Polášek - Radil, Sobotka, Horák - Hrňa, Jan Kovář, Zaťovič - Klepiš, Mertl, Smoleňák - Simon, Filippi, Birner.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud