21. dubna 2013 • 19:49

Zvláštní vyhazov! Vampola skončil v Plzni, do Zlína už nejel a přišel o euforii

Autor: mir, mjk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně netradičně se s kádrem finalistů ze západu Čech rozloučil útočník Petr Vampola. Mistr světa z roku 2010, který přišel do Plzně v průběhu sezony jako náhrada za Milana Gulaše, nenaplnil očekávání a kvůli neuspokojivým výkonům a údajnému incidentu s členy realizačního týmu k rozhodujícímu sedmému finále do Zlína už s týmem neodcestoval a přišel tak o úžasnou atmosféru po zisku titulu!



Když Škoda uvažovala o prodeji svého nejproduktivnějšího útočníka do Magnitogorsku, chtěla tak uskutečnit pouze v případě nalezení adekvátní náhrady. Poté, co se podařil dojednat příchod Petra Vampoly, cestě Milana Gulaše do KHL už nic nebránilo.

Jenže Vampola zůstal v plzeňském dresu své pověsti hodně dlužen. Během 8 utkání základní části, které po svém příchodu stihl odehrát, zaznamenal pět kanadských bodů (1+4). V 19 zápasech play off už další gól nepřidal a skončil s bilancí 6 bodů (0+6).

To bylo na střelce, se kterým se počítalo do první formace, málo. Podle informací iSport.cz tak vedení ještě po šestém finále v Plzni ukončilo Vampolovo angažmá, na rozhodující duel ve Zlíně už 31letý hokejista ani neodcestoval. Nemohl si tak vychutnat pozápasovou euforii, kterou pro Plzeň zařídil Martin Straka vítězným gólem ve druhém prodloužení.

Na Vampolově nečekaném konci prý sehrála důležitou roli i hráčova nedisciplinovanost, která vyústila v zatím blíže nespecifikovaný incident s členy realizačního týmu.

Jaroslav Špaček si užíval radost s mistrovským pohárem
Jaroslav Špaček si užíval radost s mistrovským pohárem

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud