24. září 2013 • 21:51

Další mladík dal gól. Kometě vystřelil tři body Jenyš, i když už neměl hrát

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ VIDEOSESTŘIHY Další mladík z reprezentační osmnáctky se prosadil gólově v extralize. Za Kometu skóroval Pavel Jenyš a proti Liberci to byl hned vítězný zásah! Jenyš jako první pohnul s bezbrankovým stavem a nastartoval Brňany k výhře 3:0.



MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 9. • 18:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
3:0
ONLINE
24. září
18:00
Bílí Tygři Liberec
Bílí Tygři Liberec
Góly

Domácí: 45:49. Jenyš, 54:56. Koreis, 59:31. Káňa

Hosté:

Sestavy

Domácí: Trvaj (Falter) – Hanzlík, Kováčik, Kempný, Nosek, Žižka, Kuboš, Dujsík – Jenyš, Čermák (C), Káňa – T. Svoboda, Hruška, J. Svoboda – Dočekal, Koreis, Burian – Vondráček, Němec, Holec.

Hosté: Schwarz (Melicherčík) – Ulrych, Hunkes, Čakajík, Voráček, Výtisk, Kolmann, Říha – Pospíšil, Nedvěd (C), Valský – Bartek, Filippi, Bulíř – Jass, Vampola, Víšek – Zacha, Urban, Špaček.

Rozhodčí

Martin Homola, – Milan Minář, Milan Jindra – Přemysl Skopal

Stadion

Návštěva

6432 diváků

Na liberecké straně 16letý útočník Pavel Zacha, proti němu za Kometu o rok starší Pavel Jenyš. Dva „povinně“ nasazovaní mladíci nastoupili proti sobě v extralize. Zacha už gól v nejvyšší soutěži dal, po něm se dočkal i Jenyš.

„Je to parádní pocit a obrovská radost, že jsem v sedmnácti dal gól. Pro kariéru to neznamená nic, doufám, že jich dám ještě víc, ale dnes je to skvělé. Puk mám samozřejmě schovaný,“ zářil Jenyš.

Prosadil se ve 46. minutě, kdy doklepl střelu Viléma Buriana z levého křídla. Gólman puk jen odrazil od sebe, obránce na něho trestuhodně zapomněl. Jenyš zůstal nepokrytý před prázdnou brankou a pohodlně do ní puk dorazil. „Ani jsem nečekal, že první gól bude takhle laciný,“ přiznal Jenyš.

SESTŘIH: 5. kolo hokejové extraligy, Kometa - Liberec 3:0
Video se připravuje ...

Hodně štěstí měla i Kometa, že mladý útočník byl zrovna v dané chvíli na ledě. Větší část zápasu odehrál na křídle prvního útoku, do třetí třetiny už po korekturách v sestavě neměl nastupovat. Jenže krátce před jeho střídáním si strhnul hranu na brusli Martin Dočekal ze třetí pětky. Jenyš za něho zaskočil.

Bez ohledu na gól to byl jeho poslední pobyt na ledě v zápase. Sotva dozněla radost, byla Dočekalova brusle v pořádku a Jenyš se vrátil na lavičku.

„Je to pracovitý kluk na tréninku. Je jenom dobře, že mu to tam spadlo, určitě to i z něho spadne a určitě z něho bude platný hráč. Má velký talent,“ chválil střelce vítězného gólu brněnský brankář Jiří Trvaj.

I trenéři jsou s výkony 17letého mladého reprezentanta spokojení. Bylo možná trochu překvapení, když ho zařadili do prvního útoku, kde vedle centra Leoše Čermáka už hraje další mladík Jan Káňa, zatím však tento tah vychází. Ve dvou zápasech po sobě tato lajna zařídila rozhodující gól a tedy tři body.

„Rozhodli jsme se, že Leoš je dost zkušený na to, aby utáhl dva mladé hráče vedle sebe. Když si vybavíte kolotoče, jaké předváděli v první a ve třetí třetině, tak si myslím, že se to muselo divákům líbit. Dnes to byla naše nejlepší lajna,“ řekl brněnský asistent trenéra Martin Pešout.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud