18. ledna 2014 • 20:00

Naložte mu, já tu svini pak zabiju, slyšel od ochranky zbitý fanda Hradce

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Přeražené zuby, několikrát zlomený nos, otřes mozku. K tomu naražená kyčel a klíční kost. Takhle pochroumaný skončil v nemocnici v pátek po zápase fanoušek Hradce Králové po napadení tamní ochrankou během utkání. „Pořád slyším, jak tam jeden z nich řval: Naložte mu, já tu svini pak zabiju,“ tvrdí pro iSport.cz napadený čtyřicetiletý muž, který si nepřál zveřejnit své jméno.



„Tohle bylo snad horší než v listopadu 1989. Ti lidé si prostě přišli kopnout nebo bouchnout,“ diví se brutalitě zákroku.

Při vyprávění běhá mráz po zádech. Na tenhle krvavý zážitek totiž jeho aktéři nezapomenou. Přitom zmíněný fanda Hradce chodí na hokej ve východočeském městě pravidelně s partou známých a nikdy neměl sebemenší problém, natož aby se někde rval.

Všechno se seběhlo ve chvíli, kdy se snažil zklidnit bývalého hradeckého hráče Luďka Pečenku. „Motal se a pořád měl nějaké kecy, nejspíš měl, jak se teď říká, virózu. Nejdřív ho napomenul můj tchán a pak jsem mu řekl i já, že jestli ho to nebaví, tak ať jde pryč. On mi ale dal okamžitě ránu a chytili jsme se za bundy. Byla to taková strkanice, ani jsem ho nepraštil,“ dušuje se zbitý fanda.

Kdo čekal, že přijdou situaci řešit pořadatelé, nemýlil se. „Dostal jsem pěstí do hlavy, ochranka mě tlačila dolů. Mohlo jich být osm, nebo deset. Pořád slyším, jak nejspíš jejich šéf řval: Naložte mu, já tu svini pak zabiju,“ vypráví.

Netrvalo dlouho a napadený fanda spadl na zem. „Mlátili mě pořád dál a kopali. Nevím, jak to trvalo dlouho, ale pro mě to byla věčnost. Fanoušci na ně řvali, ať mě nechají, ale oni mlátili pořád dál. Někteří fandové to fotili a natáčeli, vše by měla dostat do rukou policie,“ věří.

VIDEO | Podívejte se na zákrok hradecké ochranky


Intenzita útoku posléze trochu ustala a napadený se posunul výš. „Chtěli mě dostat ven, pryč od kamer. Z toho jsem měl obrovský strach a nechtěl s nimi jít. Tak jsem dostal další rány. Nakonec mě dostali do takové kolonády. Myslel jsem, že to skončí. Jenže dva lidi z ochranky mě chytli, srazili na čtyři a třetí muž mě kopal do obličeje,“ popisuje fanoušek, který kvůli poranění krční páteře nosí límec.

I přes tohle všechno se dokázal napadený zvednout, jenže přišel další nečekaný útok. „Z metru jsem dostal ránu do hlavy. Pamatuji se, že všude bylo hodně krve. Čekal jsem, že nás s panem Pečenkou třeba přijde někdo roztrhnout, ale takovouhle brutalitu jsem nečekal,“ doplňuje napadený muž s připomínkou, že mu i den po potyčce teče krev z nosu.

Brutální zásah ochranky na pátečním hokejovém utkání v Hradci Králové. Fanoušek skončil s řadou zranění v nemocnici
Brutální zásah ochranky na pátečním hokejovém utkání v Hradci Králové. Fanoušek skončil s řadou zranění v nemocnici

Fanoušci se snažili běsnění ochranky zastavit. „Patnáctiletá holčina od švagrové, která chodí na hokej s námi, mlátila ochranku kabelkou a křičela na ně: Nechte ho, vždyť ho zabijete,“ hlásí. „Udělám všechno pro to, aby ti lidé byli potrestaní. Chci spravedlnost, tohle se prostě nesmí stávat. Určitě podám trestní oznámení a doufám, že ty lidi najdou,“ věří.

Pomoci by mu mohly nejen natočené záznamy a fotografie z incidentu, ale i to, že nedaleko napadení stál primátor Hradce Králové Zdeněk Fink. „Stál vedle mě v první třetině, slíbil, že to nechá prověřit,“ doufá příznivec.

Hradec Králové zápas s Plzní vyhrál 3:0, to ale nebylo v pátek večer to nejpodstatnější...

SESTŘIH: 39. kolo hokejové extraligy, Hradec Králové - Plzeň 3:0
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud