25. dubna 2014 • 21:15

TOP 5 zlínských tahounů: Kdo stál v čele mistrovské jízdy?

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po deseti letech se dočkali znovu. Hokejisté Zlína podruhé v historii zvedli nad své hlavy Masarykův pohár pro hokejové mistry České republiky. V play off si dokázali postupně poradit s Hradem Králové, vyřadili favorizovaný Třinec a brněnské Kometě nedali téměř žádnou šanci. Kdo stál v čele úspěšného týmu?



Petr Čajánek

Zlínský kapitán se vším všudy a klíčový strůjce mistrovské sezony. Přestože se v play off trefil pouze čtyřikrát, vyhrál ve vyřazovacích soubojích tabulku kanadského bodování. Ke čtyřem trefám si totiž může připsat úžasných 11 přihrávek, s 15 kanadským body ovládl tabulku produktivity v play off. V podování účasti na ledě dokázal získat 7 plusových bodů! Kariéru profesionálního hokejisty zakončil přímo pohádkově. Důležitý gól na 2:1 přidal i v posledním finálovém utkání.

Je to opojné. Myslím, že se oslavy protáhnou, radoval se Čajánek
Video se připravuje ...

Libor Kašík

V play off chytil fazónu a chyby obránců kryl s klidnou přesností. Zlínští hráči se na něj mohli spolehnout, zejména pak ve finále, kdy totálně decimoval brněnské útočníky. Ty na něj nemohli dlouho najít recept, první dva zápasy vychytal čisté konto. Brno se za jeho záda trefilo až ve třetím zápase, ale jen jednou.

Ondřej Veselý

Bez nejlepšího střelce by to rozhodně nešlo. Stal se jím Ondřej Veselý, který osmi trefami vládne zlínským statistikám. K nim přidal ještě pět přihrávek a je za Petrem Čajánkem druhým nejproduktivnějším hráčem. V play off navíc ukazál i tvrdou hru, s 26 trestnými minuty se stal nejtrestanějším hráčem mistrovského týmu. Od disciplinární komise dostal za jeden z faulů ve čtvrtém zápase finálové série distanc na dvě utkání a rozhodující výhru tak sledoval mimo led.

SESTŘIH: Finále hokejové extraligy, Zlín - Kometa Brno 5:3
Video se připravuje ...

Petr Leška

Osmatřicetiletý patriot patří mezi základní pilíře zlínského hokeje. Působí tam od roku 1995, jiné barvy oblékal pouze ve dvou letech (v Plzni a Spartě) a v sezoně 2003/04 oslavil také historicky první zlínský titul. Po deseti letech pomohl dotáhnou Zlín k extraligovém triumfu znovu. V posledním finálovém utkání si připsal tři asistence a výrazným podílem pomohl Zlínu k zisku titulu.

Jaroslav Balaštík

Dalším tahoun a srdcař. Zlínské barvy obléká už patnáct sezon, v roce 2003/04 oslavil titul a stal se nejlepším střelcem extraligy. Stejné ocenění získal i rok poté, tentokrát však bez titulu. Ten vyhrál až po deseti letech znovu. Vyzkoušel si štaci v zámořské NHL, která mu však nevyšla a vrátil se do Evropy. V lednu 2011 se stal členem Klubu hokejových střelců deníku Sport.

Mistři slavili na diskotéce! Podívejte se, jak si ve Zlíně uživali titul
Video se připravuje ...

Vizitka Zlína
Rok založení: 1929

Klubové barvy: žlutá a modrá

Web: http://hokej.zlin.cz

Největší úspěchy: 2x mistr ligy (2004, 2014)

Legendy: Jaroslav Stuchlík, Ladislav Maršík, Jiří Vodák, Jiří Králík, Miroslav Okál

Hala: Zimní stadion Luďka Čajky (kapacita 7000 diváků)

Trenér: Rostislav Vlach

Současné opory: Petr Zámorský, Petr Čajánek, Petr Leška, Jaroslav Balaštík, Ondřej Veselý

Ostatní: klub vznikl v roce 1929 jako SK Baťa Zlín, dlouho působil v krajských soutěžích; v roce 1957 byl v tehdejším Gottwaldově otevřen zimní stadion s umělou ledovou plochou, o pět let později byl zastřešen; do nejvyšší soutěže tamní celek poprvé postoupil v roce 1960, v následujících dvou dekádách pětkrát sestoupil; od roku 1980 se nepřetržitě drží mezi elitou, nejlepším výsledkem TJ Gottwaldov v čs. lize bylo třetí místo v sezoně 1984/85; v samostatné extralize se Zlín pod různými názvy dostal celkem šestkrát do finále, až dosud uspěl pouze v ročníku 2003/04, kdy v rozhodující sérii zdolal Slavii 4:1; v základní části aktuálního ročníku skončil Zlín čtvrtý, v play off si postupně poradil s Hradcem Králové (4:2), Třincem (4:2) a ve finále i s Brnem (4:1); klubu se přezdívá Medvědi, Berani či Ševci.

Zlín slaví druhý titul po deseti letech
Video se připravuje ...

Čajánek dovedl svůj tým za titulem
Čajánek dovedl svůj tým za titulem

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud