3. října 2014 • 19:37

Škoula vládne Radegast indexu. Hezká myšlenka, chválí statistiku

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má Stanley Cup, stříbro z KHL, stříbro a bronz z MS a nyní i zelenou helmu pro největšího bojovníka extraligy. Nováček v libereckém dresu Martin Škoula se stal Radegast index hráčem měsíce, oficiální statistiku TELH ovládl v září s 39 body (+/- b: + 3; hity: 10; zblokované střely: 13).



Vynikající defenzivní obránce ukázal hned v začátku sezony své kvality a vedení klubu dává jasně najevo, že si nemohlo vybrat lepší a zkušenější posilu.

Vím, že v minulé sezóně se v téhle statistice hodně dařilo Honzovi Výtiskovi. Teď jsem nahoře zase já, je vidět, že Tygři umí skutečně bojovat,“ naráží Martin Škoula na to, že v loňském celkovém hodnocení Radegast index obsadil jeho momentálně zraněný kolega 2. místo. „Nejdůležitější pro mě jsou výsledky celého týmu, ale tohle je zajímavá statistika. Dává šanci hráčům, kteří díky svému stylu hry a úkolům ve hře nezáří třeba v kanadském bodování, “ říká zkušený bek.

Tabulka Radegast indexu:

Martin Škoula (Liberec) - 39

Jiří Vašíček (Hradec Králové) - 32

Jan Holub (Slavia) - 32

Jiří Kučný (Mladá Boleslav) - 31

Michal Barinka (Sparta) - 30

„V KHL ani v NHL jsem se s žádným takovým ohodnocením hráčů a jejich černé práce nesetkal, takže po návratu do extraligy mě to příjemně překvapilo. Je to dobrá myšlenka,“ dodal Radegast index hráč září.

Trofej pro nejbojovnějšího a nejobětavějšího hráče měsíce – zelenou helmu Radegast index – převzal Martin Škoula před utkáním s Pardubicemi z rukou bývalého libereckého obránce Aleše Vály, který Bílé Tygry přivedl před 12-ti lety do extraligy. Martin Škoula bude ve speciální zelené helmě nastupovat celý říjen.

V zápase si ji hned nasadil.Foto Jiří Princ

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud