23. ledna 2015 • 22:14

Z Tona je nahrávač. Když to Tonda sází po dvou, je to jednodušší, říká

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tihle tři že spolu hráli poprvé v sezoně? Nevypadalo to. Petr Ton a Jan Hruška přivítali v prvním útoku Komety Antonína Honejska a hned ve svém prvním společném vystoupení zařídili (spolu s čistým kontem brankáře Marka Čiliaka) výhru nad Libercem. Honejsek se prosadil dvakrát, vždy z milimetrových nahrávek od Tona, a Brňané zdolali Bílé Tygry 3:0.



MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 1. • 18:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
3:0
ONLINE
23. ledna
18:00
Bílí Tygři Liberec
Bílí Tygři Liberec
Góly

Domácí: 08:14. Vondráček, 20:32. Honejsek, 53:19. Honejsek

Hosté:

Sestavy

Domácí: Čiliak (Falter) – Kempný, Ptáček, Hanzlík, Dujsík, Malec, Kuboš, Kováčik – Honejsek, Hruška, Ton – Burian, Koreis, Vondráček – Káňa, Čermák (C), R. Zohorna – Dočekal, Ostřížek, Mrázek.

Hosté: Lašák (Vaněček) – Výtisk (C), Kajínek, Derner, Gregořek, Voráček, Vitásek, Plutnar – Radivojevič, Filippi, Balaštík – Bakoš, Bulík, Valský – Krenželok, Jelínek, Bartek – Vlach, Urban.

Rozhodčí

Hejduk, Horák – Gebauer, Lederer

Stadion

Hala Rondo

„Tonda má fazonu, góly sází po dvou, o to jednodušší je hrát pro něj,“ chválil nového pobočníka Ton. Poprvé Honejska našel z křídla ve 21. minutě, podruhé se podílel na rozebrání liberecké obrany finálním pasem stejnému adresátovi v 53. minutě.

S lehkostí, s jakou Honejsek v lednu cupuje obrany soupeřů, to byla víc než polovina úspěchu. Loňský vítěz extraligy ze Zlína v obou případech zakončoval neomylně.

„Před třetím gólem jsem mu dal puk na brusli, ale on, místo aby si ho přehazoval na forhend, si ho ani nezpracoval a rovnou to tečoval do víka. Je to o jednoduchosti a sebedůvěře,“ řekl Ton.

Jak to už při rychlém složení nové lajny bývá, moc si toho trio spoluhráčů říct nestačilo. Ve čtvrtek se ukázalo, že zranění kotníku nepustí do hry Vojtěcha Němce, krátce na to už se do tréninkového dresu převlékal Honejsek.

SESTŘIH: 40. kolo extraligy, Brno - Liberec 3:0
Video se připravuje ...

Tři ofenzivně výborně disponovaní hráči se směrem do útoku nemuseli moc dlouho sehrávat. Otázka byla, jak se srovnají v obraně.

„Takoví psi obranáři, že?“ usmíval se Honejsek nad faktem, že společně s Hruškou a Tonem to i jeho táhne víc k brance soupeře. „No zkrátka jsme si řekli, že kdo bude první směrem dozadu, ten se bude vracet. Zvládli jsme to, vyšlo to na všechny a nejvíc jsem samozřejmě bránil já,“ vykládal dobře naladěný střelec měsíce. „Snažili jsme se Liberci moc nepůjčovat puk, držet se v útočném pásmu, kombinovat. Je pravda, že obranu jsme díky tomu tak často řešit nemuseli,“ podotkl už vážněji.

Za šest lednových zápasů se trefil už osmkrát. Fanoušci už pomalu zapomínají, že jsou to jeho první góly v sezoně. Dva měsíce se Honejsek na ledě trápil.

V lednu je úplně jiným hráčem. Začal se prosazovat ve čtvrtém útoku, posunul se do druhého a formu si přenesl i do první pětky. V ní nejspíš nejbližší zápasy vydrží.

„Moje bruslení není tak dominantní jako poslední dvě sezony. Hodně jsem zapracoval na střele, tu mám myslím naopak nejjistější za poslední tři roky,“ srovnal svoje počínání.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud