Hynek Preisler
24. dubna 2017 • 11:20

Možná jsem hrál naposledy, přiznal gólman Lašák. Musí na operaci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oporu extraligového finalisty z Liberce Jána Lašáka čeká operace kolena, které si poranil ve čtvrtém finálovém utkání s Brnem. A možné také je, že kvůli zdravotnímu stavu dokonce bude muset uzavřít úspěšnou kariéru. 



„V posledním zápase mi tam šlehlo a doktor říkal, že to není dobré. Potvrdilo se to, mám s tím problém a nevypadá to moc dobře,“ potvrdil Ján Lašák. Když si uvědomil, že by mohlo jít o poslední zápas kariéry, neudržel slzy.

„V té chvíli to na mě nějak dolehlo. Bylo to hrozně rychlé, vůbec jsem s tím nepočítal, že by to mohlo dopadnout takhle. Dostalo mě, že by mohlo jít o poslední zápas,“ přiznal mistr světa z roku 2002 s tím, že konec kariéry je opravdu ve hře.

„Na devadesát devět procent musím jít na operaci. Uvidíme, jak to dopadne, jestli budu připravený nebo ne a kolik měsíců bude trvat, než se dám do pořádku. Ještě nevíme rozsah škod, ale nevypadá to dobře,“ smutnil Lašák, jehož prohra ve finále s brněnskou Kometou stále bolí.

Liberec - Kometa Brno: Nejdříve puk proskákal kolem brány, pak Lašák skvěle zasáhl
Video se připravuje ...

„V roce 2007 jsme prohráli s Pardubicemi se Spartou a doteď to mrzí. Ne že by to člověku uteklo mezi prsty, protože teď to bylo 0:4, ale člověk nevyužil svou příležitost. To zklamání je už navždy, není to na jeden den,“ řekl.

Nejistá je i jeho další budoucnost u Bílých Tygrů, neboť osmatřicetiletému brankáři na severu Čech končí smlouva. „Nevím, jestli bude zájem,“ poznamenal Lašák.

„Jánko je jeden z hráčů, o kterém zatím nemůžu říci, jestli bude v týmu pokračovat nebo ne. I kdyby byl zdravý, stejně teď nejsem schopen říci,“ uzavřel trenér Liberce a sportovní ředitel Filip Pešán.

Kometa Brno - Liberec: Puk před čárou, Lašák dostal hokejkou do zad a zalehl puk
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud