Hynek Preisler
24. září 2017 • 20:26

Parádní gesto fair play! Liberecký Dlouhý odvolal trest pro Chomutov

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takhle má vypadat čestná hra. Liberecký útočník Adam Dlouhý sice s parťáky padl doma s Chomutovem 1:4, ale vysloužil si potlesk jako vítěz. Ve třetí třetině za stavu 1:1 potěšil ukázkovým gestem fair play, když odvolal dvouminutový trest pro soupeře.



Běžela 46. minuta, stav byl nerozhodný 1:1. Liberec hrál v oslabení a Adam Dlouhý vyvážel puk z obranného pásma, stíhal ho chomutovský bek Jaroslav Mrázek. Liberecký útočník upadl a verdikt sudích byl jasný. Dvě minuty za podražení. Síly na ledě se mohly srovnat. Jenže Dlouhý rozhodčí upozornil, že se o faul nejednalo a ti pak trest pro Piráty zrušili.

„Skákal jsem po puku, chtěl jsem ho vyšťouchnout na spoluhráče. Nejprve jsem ani nevěděl, jestli se píská faul na mě. Až když jsem zjistil, že je to ono, šel jsem se přiznat. Skákal jsem po puku a k žádnému kontaktu tam nedošlo,“ popsal Adam Dlouhý.

„Myslím, že takhle by se měl zachovat každý, když je opravdu evidentní, že nedošlo ani k žádnému kontaktu. Tak by to mělo být,“ dodal Dlouhý. Co na to spoluhráči? „Parádní gesto, že to udělal,“ chválil parťáka Lukáš Jašek. Stejně jako kouč Liberce Filip Pešán. „Jsem hrozně rád, že to Adam udělal, myslím si, že by to v dnešním zápase mělo udělat více hráčů,“ naznačil šéf liberecké střídačky Filip Pešán, že nejde o úplnou samozřejmost.

Liberec - Chomutov: Gesto fair play! Dlouhý po háčku Mrázka spadl, ale faul odvolal
Video se připravuje ...

V minulé sezoně se v únoru stejně čestně zachoval například Lukáš Derner v utkání s Hradcem Králové.

„Musím říci, že Bílí Tygři se dlouhodobě prezentují výbornou prací s mládeží, vychovávají tady charakterově výborné hráče a Adam Dlouhý mezi ně patří. Znám ho velmi dobře. Jen ukázal svůj charakter a myslím, že se to ať už Tygrům nebo jemu v budoucnu vyplatí,“ ocenil ukázku čestné hry asistent Chomutova Jan Šťastný, který dříve působil v Liberci jako kouč mládeže.

„Když to cítil, že to tak nebylo, je to samozřejmě super,“ řekl střelec první branky Pirátů Vladimír Růžička. A gólman hostů Ján Laco se přidal. „Fair play je vždy na místě a klobouk dolů, že měl odvahu to takto vyřešit,“ konstatoval hrdina Pirátů, kteří pak ve třetí třetině během dvaceti vteřin strhli vítězství na svou stranu a vyhráli nakonec 4:1.

SESTŘIH: HC Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 1:4
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 41:21. Jašek

Hosté: 27:54. V. Růžička, 52:56. Huml, 53:15. Chlouba, 59:31. Vondrka

Sestavy

Domácí: Will (Stezka) – Pyrochta, Jánošík (A), Plutnar, Derner, Havlín, Kolmann, Maier – Lakatoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Bakoš, Bulíř, Ordoš – J. Stránský, Jašek, D. Špaček – Hrabík, Vantuch, A. Dlouhý.

Hosté: J. Laco (Š. Lukeš) – Mrázek, Flemming, Grman, Valach, Dlapa, Slovák – Tomica (A), Huml (A), Vondrka (C) – Sklenář, V. Růžička, V. Tomeček – Poletín, Skokan, Koblasa – Chrpa, Chlouba, Hlava.

Rozhodčí

Šír, Pražák – Barvíř, Blümel

Stadion

Home Credit Arena

Liberec - Chomutov: Hřebíček do tygří rakve. Prázdnou branku trefil Vondrka, 1:4
Video se připravuje ...

Liberec - Chomutov: Obránce Kolmann mohl udeřit v oslabení 3 proti 5, ale únik mu nevyšel
Video se připravuje ...

Zklamaný liberecký forvard Lukáš Vantuch po prohře s Chomutovem
Zklamaný liberecký forvard Lukáš Vantuch po prohře s Chomutovem

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud