29. prosince 2013 • 11:08

Litvínovský Pavlík slavil premiérový gól proti 'svému' Třinci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový obránce Filip Pavlík se v sobotu radoval z premiérové extraligové trefy a ta navíc byla hodně speciální. Jednadvacetiletý zadák rozhodl v 33. kole o výhře Litvínova nad Třincem 1:0. Oslavil tak návrat do sestavy Vervy po téměř dvou měsících a ještě proti svému mateřskému klubu.


"Motivace proti Třinci z mé strany určitě byla, je to můj mateřský klub. Budu muset dát i nějaké zápisné. Byl to můj první gól, ještě vítězný a k tomu proti Třinci," řekl novinářům Pavlík, který za Oceláře odehrál v sezoně 2011/12 tři zápasy v nejvyšší soutěži.

Pak zamířil do prvoligového Ústí nad Labem, v minulé sezoně nastoupil i v jednom utkání za Lva Praha v Kontinentální lize. V létě zamířil do Litvínova, za který měl do soboty na kontě 13 utkání a jednu asistenci. Naposledy ale nastoupil 3. listopadu v Plzni.

"Dva měsíce jsem extraligu nehrál. Byl jsem měsíc zraněný, poté jsem se rozehrával v první lize. To mi pomohlo a jsem rád, že se mi návrat podařil," prohlásil Pavlík. V Ústí nad Labem sehrál 13 utkání a zaznamenal tři asistence.

Jediný gól utkání vstřelil Pavlík v 38. minutě, kdy se zmocnil vyraženého puku, vyhnul se Tomáši Linhartovi a z úhlu překonal gólmana Šimona Hrubce.

"Lehnul mi obránce, já jsem to potáhnul a poté jsem mu (Hrubcovi) to dal pod rukou a od něho to šlo do branky," popsal. "Puk jsem si schoval, dám si ho doma na výstavku. Je to zatím nejcennější gól v kariéře," dodal Pavlík.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud