24. července 2014 • 19:39

Wiggins se na dráze zlata z Her Commonweathu nedočkal

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čtyřnásobný olympijský vítěz v cyklistice Bradley Wiggins se nedočkal vytoužené první zlaté medaile z Her Commonwealthu. Na velodromu v Glasgowě se vítěz Tour de France 2012 musel ve stíhacím závodu družstev spokojit se svými anglickými kolegy se stříbrem po finálové porážce s Austrálií.


Čtyřiatřicetiletý Wiggins se vrátil na dráhu poté, co se nevešel do nominace svého týmu Sky na Tour de France, v níž dostal přednost jeho bývalý pomocník a loňský vítěz Chris Froome. Nejúspěšnější britský olympionik historie (se sedmi medailemi) Wiggins se spolu s Edem Clancym, Andym Tennantem a Stevenem Burkem musel sklonit v rozhodující jízdě před Austrálií, jež byla o více než pět sekund rychlejší.

Naopak své ambice potvrdil anglický triatlonista Alistair Brownlee a získal poslední velké zlato, jež mu chybělo. Olympijský vítěz z Londýna, dvojnásobný mistr světa a trojnásobný mistr Evropy zvítězil o 11 sekund před svým mladším bratrem Jonathanem, bronzovým z OH.

V bazénu se o první světový rekord postaraly australské plavkyně Bronte Campbellová, Melanie Schlangerová, Emma McKeonová a Cate Campbellová, které vyhrály štafetu na 4x100 metrů volný způsob v čase 3:30,98. Z čela historických tabulek vymazaly pět let starý výkon nizozemského kvarteta, který byl o 74 setin sekundy horší.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud