25. července 2014 • 11:28

Hokejisté Třince se stěhují do nové haly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Středeční přípravné utkání hokejistů Třince s Libercem slavnostně uvede do provozu novou víceúčelovou Werk Arénu, která se od této sezony stává domovem Ocelářů. Investorem projektu s celkovým rozpočtem zhruba 700 milionů korun byl z větší části hokejový klub, který bude stadion rovněž provozovat.


Extraligoví hokejisté Třince se do nového komfortního sídla přestěhují po 47 letech ze staré Werk Arény, která je vzdušnou čarou vzdálená jen pár stovek metrů. Multifunkční aréna na zelené louce vyrostla v průběhu necelých dvou let; výstavba byla zahájena v říjnu 2012 a dokončena byla dokonce s mírným předstihem.

První tréninkovou jednotku Oceláři v novém prostředí podstoupí v úterý, celý tento týden a pondělní fázi ještě absolvují na starém stadionu. "V nové hale je už ale de facto všechno připraveno na ostrý start. V pondělí proběhnou ještě určitá kolaudační řízení, ale pak nic nebrání tomu, aby se v úterý provoz naplno rozjel," řekl ČTK mluvčí klubu Tomáš Želazko.

Úvodní zatěžkávací zkouškou Werk Arény pak ve středu bude přátelské utkání Třince s Libercem. Diváci mají na zápas vstup zdarma a klub očekává, že návštěvnost by se mohla blížit celkové kapacitě 5200. Zájem mezi fanoušky je velký. "Původně jsme měli hrát s finalistou KHL pražským Lvem, ale vzhledem ke známým událostem a zániku tohoto týmu jsme se narychlo dohodli s Libercem," řekl Želazko.

Stará třinecká hala z mapy zimních stadionů zatím nezmizí. Stadion v Lesní ulici, který však není ve vlastnictví hokejového klubu, budou Oceláři nadále využívat pro část svých mládežnických družstev.

Nová Werk Aréna má mít vedle hokeje i pestré kulturní využití. V září zde s novým albem vystoupí například bývalá zpěvačka skupiny Nightwish Tarja Turunen.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud