25. července 2014 • 16:50

Tři fanoušci Košic byli zadrženi v Liberci za napadení policisty

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Tři fotbalové fanoušky z Košic zadrželi ve čtvrtek v Liberci poté, co napadli policistu. Na utkání 2. předkola fotbalové Evropské ligy s libereckým Slovanem už se nedostali, k incidentu došlo totiž ještě před výkopem. Celkem policisté zajistili osm lidí a uložili 18 pokut, v šesti případech předali oznámení o přestupku, sdělil dnes ČTK mluvčí policie Petr Kmínek. V souvislosti se zápasem zkontrolovaly hlídky 199 lidí a 29 vozidel.


Utkání Slovanu Liberec s MKF Košice vyhodnotila policie jako rizikové a výrazně proto posílila dohled ve městě. Na stadion přišlo 7200 diváků, z toho 230 fanoušků hostujícího týmu, 20 fanoušků se na stadion nedostalo, protože byli příliš posílili alkoholem.

Slovenští fanoušci způsobili problémy už cestou do Liberce. Na jedné čerpací stanici na Svitavsku ukradli zboží za 700 korun. "Na základě zaslaných materiálů se podařilo při odjezdu usvědčit čtyři fanoušky, kterým jsme uložili pokutu," řekl Kmínek.

V Liberci sledovala policie příjezd Slováků už od rána a po celý den je při jejich cestě městem doprovázela. "Krátce po 18:00 byl v Londýnské ulici napaden jeden z policistů, upozorňoval fanoušky, že se dopouštějí přestupku, když přecházejí silnici na červenou," řekl Kmínek. Útočníci policistovi strhli přilbu. "V tom okamžiku z nedaleké hospody začali neznámí pachatelé házet z oken půllitry. Jeden zasáhl policistu do obličeje a ten musel být převezen do nemocnice z řezným zraněním na ošetření," popsal událost mluvčí. Na místě policie tři slovenské útočníky zadržela.

Po skončení zápasu kolem 22:30 došlo k další potyčce, tentokrát v Dobiášově ulici, kde se podle Kmínka střetli liberečtí fanoušci s příznivci Sparty Praha. "Část z nich policisté zadrželi nebo zajistili na místě a další odjeli autem směrem na Prahu. Tuto skupinku policisté nakonec zadrželi nedaleko Turnova," dodal Kmínek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud