28. července 2014 • 10:31

Hokejisté Zlína začali trénink na ledě na extraligu i Ligu mistrů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
S posilami obráncem Tomášem Žižkou a útočníkem Romanem Vlachem zahájili dnes dopoledne hokejisté mistrovského PSG Zlín přípravu na ledě na extraligu i zápasy Ligy mistrů. Na úvodním srazu se po třítýdenní dovolené trenérům Rostislavu Vlachovi a Juraji Juríkovi ohlásily tři desítky hráčů. Z loňského úspěšného kádru chybí obránce Petr Zámorský a útočník Antonín Honejsek, kteří zamířili do finského Blues Espoo, a Marek Melenovský, jenž odešel do Dukly Jihlava.


Herní přípravu Zlína zpestří čtyři utkání Ligy mistrů. Do prestižní soutěže vstoupí čeští šampioni 22. srpna v Berlíně duelem s domácím týmem Eisbären. O dva dny později budou doma hostit Djurgaarden Stockholm, 4. září přijede do Zlína švýcarský mistr Fribourg-Gottéron a 6. září je na programu odveta ve Fribourgu. Zbývající dva odvetné zápasy ve skupině s Djurgaardenem a Eisbären odehraje český mistr až v průběhu extraligy.

Přípravnou zápasovou sérii začnou svěřenci trenéra Rostislava Vlacha 7. srpna doma s Třincem. Stejně jako v minulých letech se Zlín představí v polovině srpna i na Slovensku v turnaji Rona Cup.

Dnešní první trénink na ledě také absolvovali dlouhodobě zranění Filip Čech a Zdeněk Okál. První z nich podstoupil po sezoně operaci kolene a druhý ramene. Oba se připravovali individuálně. "Ještě dohánějí tréninkové manko. Čechovi zatím zdravotní stav nedovolí plnou zátěž. Věřím, že do začátku extraligy bude v plné kondici," uvedl kouč Rostislav Vlach. V polovině týdne čeká na brankáře Libora Kašíka a útočníka Petra Holíka přípravný kemp české reprezentace.

Do přípravy se zapojí i nadějní junioři Michal Popelka, Lubomír Kovařík, Miroslav Zaremba, Dominik Hladiš a David Šťastný. Na týdenní zkoušce v Jihlavě je útočník Dominik Matula, Filip Stránský odjel na sraz reprezentační devatenáctky. "Všechny tyto mladé hráče chceme vyzkoušet v přípravných utkáních. Kádr koncem srpna zúžíme na pětadvacet hokejistů. Zbytku chceme najít uplatnění jinde. Pokud to bude možné, tak v první lize," dodal Vlach.

V prvním týdnu budou Berani trénovat jednofázově pouze na ledě. Od příštího týdne už na hráče čekají dvě fáze. Střídavě bude jedna skupina na ledě a druhá v posilovně. Od dalšího týdne už budou hokejisté na ledě i odpoledne.

Program přípravných utkání:

7. srpna: Zlín - Třinec,

14. srpna: Skalica - Zlín (Rona Cup),

15. srpna: Nitra - Zlín (Rona Cup),

16. srpna: Trenčín - Zlín (Rona Cup),

26. srpna: Zlín - Zvolen,

28. srpna: Zlín - Karlovy Vary,

Liga mistrů:

22. srpna: Eisbären Berlín - Zlín,

24. srpna: Zlín - Djurgaarden Stockholm,

4. září: Zlín - Fribourg-Gottéron,

6. září: Fribourg-Gottéron - PSG Zlín.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud