29. července 2014 • 22:42

Kováče víc než vstřelený gól těší, že Sparta ukázala charakter

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Sparťanský stoper Radoslav Kováč přispěl v utkání třetího předkola Ligy mistrů s Malmö nešťastnou tečí k první brance soupeře, po změně stran však dal rozdílový třetí gól a nasměroval Pražany za vítězstvím 4:2. Více než své premiérové trefy po návratu do Sparty si ovšem vážil zlepšeného výkonu celého týmu po přestávce, kdy hráči podle něj ukázali charakter.


V prvním poločase se proti švédskému šampionovi podle Kováče nedařilo plnit pokyny trenérů hlavně směrem dozadu. "Řekli jsme si, že budeme hrát kompaktně, bezpečně dozadu a dvakrát jsme tam prolítli a dostali jsme dva góly. Myslím si, že jsme měli být trpělivější," litoval v po utkání v rozhovoru s novináři.

Zkušený obránce se nešťastně podílel na prvním gólu Forsberga, jehož pokus tečoval za bezmocného Bičíka. "Šel jsem zabránit gólu a lízlo mi to kolíky, tak jsem změnil ještě směr. Chtěl jsem tomu zabránit, je to smůla. Říkal jsem si - to snad není možný," řekl.

Do sestavy Kováč pronikl na poslední chvíli kvůli zranění Ondřeje Švejdíka. "Byl jsem rád, ale ne takovým způsobem, protože Ondra měl zdravotní problémy. Připravoval jsem se na to svědomitě, tak se mi to trošku vrátilo. Samozřejmě je to těžké, ta herní praxe v mých letech teď není, jaká by měla být," připustil.

Ve druhé půli Kováč rychle navázal na vyrovnání Davida Lafaty na 2:2 a definitivně zvrátil skóre. "Byl jsem za to strašně rád, byl to pro nás velmi důležitý gól," řekl s tím, že si však víc cení zlepšení celého týmu. "O poločase jsme řekli, že na to máme sílu. Hrozně si vážím, že jsme to dokázali otočit, takže jsme ukázali velký charakter. Za to jsem rád ještě víc než za ten gól," vysvětlil.

Po přestávce se domácím celkově podařilo vylepšit herní styl. "Začali jsme jinak, zodpovědně vzadu, pak jsme se dostávali do rychlých protiútoků. Řekli jsme si, že už nesmíme dostat gól," uvedl.

Do odvety by podle něj Sparta měla jít sebevědomě. "Myslím si, že když budeme hrát, jak jsem říkal, tak že máme velkou šanci. Bude to ještě válka, ale sílu na to máme, tak věřím, že to dokážeme," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud