29. července 2014 • 22:45

Vácha si po výhře nad Malmö cenil zlepšení Sparty po přestávce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Sparťanský záložník Lukáš Vácha si po vítězném prvním zápase 3. předkola Ligy mistrů s Malmö pochvaloval zlepšení, které jeho tým předvedl po změně stran. V odvetě by podle něj Pražané měli vítězství 4:2 zúročit a ve Švédsku prokázat, že jsou zkušeným mužstvem a postoupit do další fáze.


"Do zápasu jsme samozřejmě nevstoupili dobře, soupeř si vytvořil dvě šance a dokázal dvakrát skórovat, potrestal nás za naši nedůslednost a ukázal produktivitu," řekl po utkání novinářům Vácha, podle kterého byli Pražané naopak zaražení.

O poločasové přestávce ale trenér Vítězslav Lavička nemusel použít na hráče pověstný "fén". "Řekli jsme si, že musíme hlídat jejich přechodovou fázi, my jsme v prvním poločase kombinovali a oni hráli jednoduše nahoru, kde to Rosenberg sklepával a chodili do rychlých protiútoků. Ve druhé půli jsme tomu zamezili, drželi jsme víc míč a nedopustili jsme protiútoky," pochvaloval si.

Ocenil útočníka Davida Lafatu, který po pětigólovém představení proti Tallinnu v předchozím předkole tentokrát zazářil hattrickem. "Jsme rádi, že ho máme. Dal hattrick, což je moc hezké, mohl dát i čtvrtý gól po akci zprava, kdy se to vrátilo do vápna. Je to pro něj zasloužená odměna, ukázal zase, že je velký střelec," řekl na adresu kapitána.

Před odvetou nechtěl Vácha propadnout euforii, ale věří, že Sparta ve Švédsku prokáže své zkušenosti. "Nikdo neví, jak to bude vypadat v Malmö, jestli třeba bude bouřlivá kulisa, ale samozřejmě - vezeme si nějaký náskok a měli bychom to už svou zkušeností nějak uhrát," řekl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud