30. července 2014 • 08:58

Obránce Gardiner bude dalších pět let hrát za Toronto

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Americký obránce Jake Gardiner podepsal novou pětiletou smlouvu s Torontem, jehož dres obléká po celou svou dosavadní kariéru v NHL. Podle zámořských médií si za dané období vydělá celkem 20,25 milionu dolarů.


Čtyřiadvacetiletý Gardiner, jenž byl v pozici chráněného volného hráče, má za sebou povedenou sezonu. S 31 body za 10 branek a 21 asistencí v 80 odehraných zápasech byl druhým nejproduktivnějším zadákem, po Dionu Phaneufovi rovněž i druhým herně nejvytíženějším hráčem týmu.

"Měl opravdu dobrý rok. A zcela evidentně se neustále zlepšuje. Není hráčem, který už dosáhl svého maxima. Už teď je velmi dobrým hráčem a má nám toho stále hodně co nabídnout. Za těch pět let se může ještě hodně zlepšit," věří generální manažer Dave Nonis.

Juniorského mistra světa z roku 2010 si do slavné ligy vybral jako celkově 17. hráče pořadí draftu 2008 Anaheim, za který ale nenastoupil a o necelé tři roky později ho získalo Toronto. V barvách Maple Leafs odehrál dosud 167 utkání a zaznamenal 65 bodů (17+48). V šesti duelech play off přidal gól a čtyři nahrávky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud