30. července 2014 • 12:15

Uzdravený Čišovský je už připraven za Plzeň nastoupit

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Od dubna stihl za Plzeň odehrát pouze dva poločasy v přípravě, jinak slovenský stoper Marián Čišovský řešil jen zdravotní problémy s operovaným kolenem. Nyní už je ale naplno připraven k návratu do sestavy a bude záležet jen na trenérovi Dušanovi Uhrinovi, zda zkušeného fotbalistu pošle hned do veledůležitého utkání 3. předkola Evropské ligy na hřišti Petrolulu Ploješť.


Podobnou situaci zažil Čišovský už před dvěma roky, kdy po dvouměsíční pauze naskočil do zápasu 4. předkola s Lokerenem a pomohl k postupu. I nyní by si na okamžité naskočení do sestavy věřil.

"Musel jsem na artroskopii kolena, ze začátku se to trochu komplikovalo, proto se návrat protáhl. Ale teď už jsem připravený, o čemž svědčí i to, že s týmem cestuji," řekl novinářům na letišti Čišovský. Nepochybuje, že i přes manko v přípravě zvládne odehrát celých 90 minut. "Klidně i 95 minut, když bude potřeba," dodal.

Zařazení zkušeného stopera do sestavy nevyvrátil ani trenér Uhrin, který v úvodu sezony vyzkoušel na stoperu vedle Václava Procházky jak Lukáše Hejdu, tak Romana Hubníka, ovšem plzeňská defenziva nebyla pevná a kupila chyby. "Je možné, že Marián nastoupí, ale rádi bychom stabilizovali sestavu, tak ještě uvidíme, podle předzápasového tréninku," řekl Uhrin.

Čišovského by mohl nasadit i proto, že tři roky strávil v Temešváru a dobře zná rumunské prostředí, i když v Ploješti nikdy nehrál. "Za mě v první lize nebyli. Postoupili až pak. Od té doby jsou ale nahoře, takže budou silní," tuší Čišovský. "Do Rumunska se samozřejmě těším, zažil jsem tam dobré roky, tak snad k tomu přidám další vydařený den," doplnil.

Na hřišti by mohl uplatit i znalost rumunštiny. "Z rumunštiny si dost pamatuju, zvláště ty fotbalové výrazy, takže soupeři budu na hřišti rozumět," řekl slovenský stoper. "Občas si rumunštinu vyzkouším i na našem trenérovi gólmanů (Dragos Picu), který je rodilý Rumun," dodal autor čtyř branek v loňských předkolech Ligy mistrů.

Pokud se objeví v sestavě, bude se spoluhráči čelit nejlepšímu rumunskému fotbalistovi posledního desetiletí Adrianovi Mutuovi. "Jeho jméno je samo o sobě velkým varováním. Je to nejznámější a asi i nejkvalitnější rumunský hráč posledních let. Určitě to bude dokazovat i na hřišti," tuší Čišovský.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud