16. září 2014 • 11:06

Limberského mrzí, že Plzeň kvůli zahazování šancí přichází o body

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Obránce Davida Limberského mrzí, že fotbalisté Plzně nevyužili možnost odskočit po sedmi kolech svým soupeřům v čele ligové tabulky na rozdíl tří bodů a v pondělní dohrávce v Liberci jen remizovali 1:1. Posteskl si, že Viktoria stejně jako v předchozích utkáních zahodila velké šance a kvůli tomu vlastní vinou přichází o důležité body.


"Samozřejmě nás to mrzí. Vzhledem k průběhu je pro nás remíza málo. Chtěli jsme tři body, byli jsme k tomu blízko. Je to naše chyba," litoval po utkání v rozhovoru s novináři Limberský.

Západočeši zejména za stavu 1:0 měli nejméně tři velmi dobré šance, pojistit vedení ale nedokázali a Liberec poté vyrovnal. "Kdybychom se dostali do dvougólového vedení, věřím, že bychom ten zápas už dotáhli do konce. Bohužel jsme nezvýšili a Liberec nás potrestal. Neproměnit za stavu 1:0 tři čtyři obrovské šance je trestuhodné," podotkl Limberský.

Reprezentačního obránce mrzí, že Viktorii sráží špatná produktivita opakovaně. Kvůli mizerné koncovce v 5. kole prohrála na Slavii 0:1 a poté zahazovala šance i proti Dukle (2:1).

"Chybí tomu asi taková větší touha dát gól. Šance jsme měli veliké, ale trefovali jsme i jejich obránce. Takže asi kus štěstí, kus umu. Od každého něco," přemítal Limberský.

"Je to škoda, už na Slavii jsme měli spoustu šancí. Ztrácíme kvůli tomu body. Není to tak, že by nás někdo vyloženě přehrál. Ale neproměníme šance a pak jsme potrestaní," dodal Limberský.

Západočeši v posledních třech kolech vyslali 21 střel na branku, ale dali jen tři góly. "Musíme tu koncovku pilovat. Myslím, že přechodová fáze je dobrá a pak už jde o samotné zakončení. Kdyby byl Honza Chramosta tutový zabiják, už má deset gólů. Jsou tam deficity, máme co zlepšovat. Pro nás je podstatné, že si šance vytvoříme. Kdybychom je neměli, hrajeme špatně," uvedl trenér Miroslav Koubek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud