16. září 2014 • 23:37

Třinec nebyl úplně ideální soupeř na rozjezd, smál se Šlégr

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Proti třineckým Ocelářům poprvé v ostrém extraligovém utkání nové sezony nastoupil za svůj milovaný Litvínov olympijský vítěz Jiří Šlégr. A jak sám přiznal, nebyla tato volba pro jeho nastartování v ročníku úplně ideální.


Třiačtyřicetiletý Šlégr dnes létal po ledě jako zamlada a k tomu si připsal i několik dobrých obranných zákroků. Vedle něho teprve jednadvacetiletý obránce Tomáš Pavelka se tak má od koho učit. Oba dnes přispěli k zisku dvou bodů proti velmi silnému protivníkovi po výhře 3:2 v samostatných nájezdech.

"Když se vyhraje, tak se člověk vždy cítí lépe. Nicméně jsem si nevybral moc příjemného soupeře na rozjezd, Třinec patří ke špičce v soutěži," řekl s úsměvem novinářům druhé nejstarší hráč severočeského klubu po útočníkovi a kamarádovi Martinu Ručinském.

Litvínov dnes přitom mohl v poprvé v sezóně přijít o všechny body, ještě v 51. minutě Oceláři vedli. Poté ale přišly dvě rychlé branky Vervy a bylo vyrovnáno. V nájezdech se tak trochu tradičně prosadil Robin Hanzl a zajistil domácím druhý bod navíc. "Jsem rád, že jsme vyhráli. Hokej pořád miluji, pořád chci být u toho a dokud to půjde, tak budu hrát. Až ne, tak slezu," ujistil s úsměvem Šlégr.

Litvínov zažívá velmi povedený úvod sezóny, po třech kolech se tyčí nad všemi protivníky, ale do konce jeho mise zbývá ještě předlouhá cesta. Nicméně proti minulé sezóně, kdy to na severu Čech vypadalo v úvodu na velký propadák, nabízí Šlégr a spol. zatím jiný obrázek.

"Nesmíme létat v oblacích, musíme pokračovat v nastoleném trendu a dále hrát zodpovědně a bojovat jako doposud. Jsou odehrána pouze tři kola, takže na nějaké závěry a uspokojení je příliš brzy," krotil euforii člen Triple Gold Clubu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud