17. září 2014 • 09:50

Lašák: Zatím nebyl důvod k panice, v extralize není lehký soupeř

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Liberce byli po úvodních dvou kolech nového ročníku extraligy bez bodového zisku. V úterý ale vydřeli výhru proti Hradci Králové, který měl naopak stoprocentní bilanci. Pod těsný úspěch 2:1 se nejvýrazněji podepsali slovenský gólman Ján Lašák, který se do branky vrátil poté, co minule na Slavii dostal přednost Marek Schwarz, a autor vítězné trefy obránce Radim Šimek.


"K panice ještě nebyl důvod. Náš cíl je dostat se daleko a ne vyhrát jen dva zápasy. V extralize si nevyberete lehkého soupeře. Hradec hrál výborně, vyhrál oba předcházející zápasy. Jsem moc rád, že se nám to podařilo uhrát a ještě takovýmhle výsledkem," pochvaloval si Lašák. "Bylo to napínavé až do úplného konce. Ale my jsme hráli poctivý hokej směrem dozadu a tak můžeme hrát s kýmkoliv," věří pětatřicetiletý gólman.

Právě obrana, to bylo to, co Bílým Tygrům nefungovalo v minulých dvou zápasech. Liberecký tým inkasoval dohromady hned osmkrát. "Já si myslím už od léta, že máte mančaft složený tak, že musíme předvádět bojovný výkon. Máme samozřejmě individuality, které jsou a budou vidět třeba v přesilovkách, ale základ týmu je bojovný. Touto cestou musíme jít," je přesvědčený Lašák.

V minulých zápasech hrál podle jeho názoru tým moc komplikovaně. "Ale tentokrát ne. Hráli jsme kromě těch úvodních několika minut jinak. Řekli jsme si, že musíme hrát do obrany a hned na začátku nám soupeř dvakrát silně zahrozil. Ale pak už to bylo dobré. Klobouk dolů, byla radost za takto pracující obranou chytat," ocenil Lašák.

Měl navíc i dobře postavené tyče své branky. "Měli jsme i štěstí, hlavně ve třetí třetině," nezastíral. "Obránci mě skvěle doplňovali a projevilo se to právě ve třetí třetině. Soupeř mě už prostřelil, ale obrana puk zachytila a vyhodila ho z prázdné branky. A za chvilku jsme z protiútoku dali gól. To je to štěstí, které je občas potřeba," doplnil Lašák.

Zatímco držitel kompletní sbírky medailí z mistrovství světa je na pozornost zvyklý, teprve jednadvacetiletý obránce Šimek si pomalu zvyká. V minulém utkání proti Slavii vstřelil svůj premiérový extraligový gól a byť týmu nakonec body nepřinesl, je to okamžik, na který většina hráčů nezapomíná. Proti Mountfieldu navíc skóroval znovu a vystřelil tři body.

"Je to pochopitelně skvělý pocit. Moc gólů nedávám, o to víc jsem rád, že jsem se trefil. Však mi také Honza Výtisk připravuje speciální taxu, takže něco mě to do klubové kasy stát bude," usmál se sváteční střelec. "Kdyby mi někdo před týdnem řekl, že nastoupím ke dvěma zápasům a dám dva góly, tak bych si myslel, že se nejspíš zbláznil. A dnes dokonce vítězný," hlásil spokojeně liberecký obránce.

Celý zápas odehrál ve dvojici s ostříleným matadorem Martinem Škoulou a jak sám přiznal, je to skvělá škola. "Martina jsem pochopitelně znal, je starší než já, takže jsem ho znal jako fanoušek. Vím, že toho spoustu odehrál v NHL, vyhrál Stanley Cup, hrál na mistrovstvích světa. Prostě jsem rád, že s ním můžu hrát a učit se," pochvaloval si Šimek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud