17. září 2014 • 18:20

Fotbalistky v nastavení přišly o cennou remízu se Španělskem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
České fotbalistky přišly v nastaveném čase o velký úspěch v duelu s favorizovaným Španělskem. V závěrečném utkání kvalifikace mistrovství světa držely v Písku bezbrankovou remízu, po vypršení řádné hrací doby ale vítěz skupiny skóroval a těsnou výhrou potvrdil postup na šampionát. Společně se Španělskem se dostala na závěrečný turnaj také Itálie, která dnes rozstřílela Makedonii 15:0.


Španělky byly ve skupině suverénní. Gól nedaly jen v Itálii při remíze 0:0, jinak všechny zápasy vyhrály. V Písku se ale proti svěřenkyním trenéra Stanislava Krejčíka těžko prosazovaly a za celý zápas ohrozily českou branku jen třikrát. Jenže v nastavení se trefila Boqueteová.

"Velká škoda, měli jsme na dosah krásný výsledek. Ale holky předvedly výkon, který může být povzbuzením do další práce. Nemáme se za co stydět. I taková porážka může znamenat velké ponaučení," řekl trenér Krejčík.

"Mrzí to hodně. Zvlášť poté, že jsme s takovým soupeřem odehrály velmi dobrý zápas," přidala obránkyně Petra Vyštejnová. "Španělky v závěru dobře kombinovaly, přenášely hru a nám postupně trochu došly síly. A tak zkušený tým nás dokázal potrestat. Remíza nám utekla mezi prsty," dodala.

Rozdílem jediného gólu skončil i listopadový vzájemný duel ve Španělsku, kde domácí hráčky vyhrály 3:2. Španělky slaví historicky první postup na šampionát. Češky nakonec klesly na čtvrté místo ve skupině o skóre za Rumunsko.

"Až za rok začne kvalifikace mistrovství Evropy, budeme určitě silnější a uděláme všechno, abychom konečně postoupili na velký turnaj," řekl trenér Krejčík.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud