1. října 2014 • 09:50

Enriqueho porážka nepřekvapila, PSG prý může celou LM vyhrát

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér Barcelony Luis Enrique nebyl příliš překvapený, že jeho fotbalisté prohráli ve druhém zápase skupiny Ligy mistrů na hřišti Paris St. Germain 2:3. Francouzský velkoklub totiž podle nového kouče Katalánců patří ke kandidátům na celkový triumf v elitní soutěži.


Barcelona až v osmém utkání této sezony prohrála a také poprvé inkasovala. Enrique však ocenil především kvalitu soupeře. "Paříž mě nepřekvapila, znám jejich potenciál. Jsou kandidáty na titul v Champions League," řekl čtyřiačtyřicetiletý trenér po úterním zápase.

Doposud pevná barcelonská obrana se v Paříži několikrát hodně rozložila a první dva góly inkasovala už v úvodní půlhodině ze standardních situací. Domácím přitom kvůli zranění chyběla největší ofenzivní zbraň Zlatan Ibrahimovic.

"Udělali jsme v obraně několik chyb, které si prostě nemůžete dovolit proti soupeři tohoto kalibru se skvěle zahrávanými standardkami," upozornil Enrique a ztrátu všech bodů vzal na sebe. "Když prohrajeme, nesoudím jednotlivé hráče. Je to porážka celého týmu. Hlavní vinu tady nesu já. Hráči ukázali dobrý přístup," prohlásil bývalý španělský reprezentant.

"Jsme zklamáni výsledkem, ale ne zas tolik našim výkonem, protože tam bylo hodně pozitiv. Věděli jsme, že to bude těžký zápas proti týmu, který hraje podobně jako my. Nyní musíme v příštím utkání porazit Ajax," doplnil bek Dani Alves.

Francouzští šampioni naopak doufají, že je vítězství po nevydařeném vstupu do ligy nakopne. "Řekl jsem hráčům, že budeme muset předvést skvělý kolektivní výkon. Potřebovali jsme takový zápas, abychom znovu objevili hodnoty, které v minulém ročníku přispěly k našemu úspěchu. Tentokrát byl znovu na hřišti velmi dobrý pařížský tým," ocenil trenér Laurent Blanc.

"Všichni ze sebe vydali všechno. Tento zápas přišel ve správný moment a mohli jsme vidět opravdové PSG. Fanoušci vytvořili skvělou atmosféru. Rád bych jim poděkoval a věnoval jim tohle vítězství," přidal obránce David Luiz, jenž v pařížském dresu skóroval poprvé po letním přestupu z Chelsea.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud