19. října 2014 • 21:11

Karlovy Vary udolaly Litvínov a ukončily sérii tří porážek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Karlových Varů udolali ve 14. kole extraligy Litvínov 2:1 a ukončili tak sérii tří porážek. Severočeši si po osmizápasové sérii bez porážky na začátku sezony připsali třetí nezdar ve čtyřech zápasech. Podkrušnohorské derby rozhodl ve 43. minutě Radim Hruška.


Prestižní souboj začali lépe domácí. Ve 2. minutě vybojoval puk za hostující brankou Balán a po jeho nahrávce Pšurný, ještě v minulé sezóně hráč Litvínova, otevřel skóre. "Rychle inkasovaný gól zápas ovlivnil. Nemohli jsme se pak dlouho dostat do tempa," přiznal útočník Vervy Viktor Hübl.

O několik minut později mohl po chybě hostující obrany navýšit skóre Vojtěch Tomeček, ale pozorného Francouze neprostřelil. Litvínov i s veteránem Šlégrem v sestavě ožil při vyloučení Dudy, ale jeho stupňující tlak nevedl k větší brankové příležitosti. V 15. minutě se do šance dostal domácí David Hruška, Francouze ale překonat nedokázal.

Druhá třetina se změnila v přehlídku nedovolených zákroků a to zejména ze strany domácích. Mezi 25. až 29. minutou byli postupně vyloučeni čtyři hráči Energie a umožnili prakticky bez přerušení hrát hostům o jednoho muže v poli navíc, 26 sekund měli výhodu pět na tři.

Karlovy Vary i díky výbornému Závorkovi dlouho odolávaly, ale hostům se nakonec vyrovnat podařilo. Ve 32. minutě se o to postaral Hübl. "Škoda, že jsme v přesilovkách nedali více branek. Nějaké šance jsme tam měli," litoval Hübl.

V zápase nebylo mnoho minut, kdy se hrálo v plném počtu. Série vyloučených pokračovala i závěrečném dějství. Při Skleničkově trestu nedokázal Francouz zkrotit střelu Balána, pohotově dorážející Radim Hruška vrátil vedení opět na stranu domácích a zároveň oslavil svůj pětistý zápas v extralize.

"Byla to výborná střela od modré a pro brankáře těžká situace. Francouz vyrazil puk přímo ke mně a podařilo se mi to ideálně dorazit," radoval se Hruška.

Po obdržené brance hráči z lázeňského města zuby nehty odolávaly tlaku Vervy, který kulminoval v posledních minutách. Vyrovnání na hokejce měli Martynek, Lukeš a zejména Ručinský, který patnáct vteřin před koncem minul zcela sám puk před Závorkou a nezabránil tak první porážce černožlutých na ledě soupeřů v sezoně.

"Musíme se vrátit ke hře ze začátku sezony. V posledních zápasech to nebylo ono," řekl Hübl k sérii tří nezdarů v posledních čtyřech kolech. Litvínov je ale v tabulce pátý a má dva zápasy k dobru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud