20. října 2014 • 10:13

Produktivitu extraligy vede Slovák Tybor z Pardubic

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Slovenský hokejový útočník Radoslav Tybor z Pardubic vede po 14. kole produktivitu extraligy o čtyři body před pěticí pronásledovatelů. Tybor si připsal ve 14 zápasech 18 bodů za sedm gólů a 11 asistencí, díky kterým se dělí se sparťanským obráncem Adamem Poláškem i o pozici nejlepšího nahrávače.


Druhý je v kanadském bodování Erik Hrňa z Olomouce, jenž zaznamenal osm branek a šest asistencí. Hrňa se také dělí o vedení v tabulce střelců s Petrem Tonem z Komety Brno, třineckým Martinem Adamským a Lukášem Klimkem ze Sparty. Po 14 bodech nasbírali také Zbyněk Irgl z Třince, Tomáš Mertl s Jaroslavem Kudrnou z Hradce Králové a Roman Rác z Olomouce.

Nejproduktivnějším obráncem je Polášek, který má na kontě dva góly a 11 asistencí. Nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech má s 15 kladnými body třinecký obránce Lukáš Galvas. Nejhorší je s 12 zápornými body slovenský obránce Richard Stehlík z Vítkovic. "Zlým mužem" zůstává s 52 trestnými minutami americký útočník Ryan Holweg z Plzně.

Statistikám brankářů vévodí suverénně Šimon Hrubec z Třince, který má nejvyšší úspěšnost zákroků 95,91 procenta, nejnižší průměr 0,96 obdržené branky na zápas a čtyřikrát udržel čisté konto.

Dosavadních 94 zápasů navštívilo 449.678 diváků, což v průměru 4784 na zápas. V minulé sezoně byl v celé základní části průměr 4948 fanoušků na utkání.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud