22. října 2014 • 15:44

Trenér Pilný chce na podzim udržet pro Hradec šanci na záchranu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Bohuslav Pilný vstupuje do role trenéra fotbalistů Hradce Králové s jasným cílem získat v posledních pěti podzimních zápasech co nejvíce bodů a pokusit se oživit šanci na záchranu. Dosavadní asistent trenéra Luboše Prokopce chce těžit z toho, že zná tým a že měl na některé věci odlišný pohled než jeho bývalý nadřízený.


"Absolvoval jsem celé angažmá po boku Luboše Prokopce a dá se říct, že naše hráče znám. Mám jednu obrovskou výhodu. V roli asistenta jsem měl určitý nadhled, některé věci jsem možná viděl jinak než hlavní trenér a právě toho bych chtěl využít," řekl Pilný pro klubový web.

Při jeho premiéře v roli ligového trenéra ho čeká nelehký úkol pokusit se Hradec udržet v lize poté, co tým v prvních 11 zápasech získal jen šest bodů. "Cíl je jednoznačný. Snažit se získat co možná nejvíce bodů, aby byla situace v tabulce s šancí na záchranu. I s tímto bodovým ziskem není rozestup mezi námi a ostatními týmy až takový. Budeme se snažit, abychom bodový zisk co nejvíce rozšířili," prohlásil Pilný. "Dalším mým osobním cílem je, aby mužstvo šlo v každém utkání nadoraz," dodal.

Mužstvo vedl už v úterý, kdy se ještě protahovala jednání o příchodu nového kouče. Vedení klubu se nakonec nepovedlo dohodnout s žádným z vytipovaných trenérů, proto se rozhodlo vsadit na vlastní zdroje a oslovilo Pilného.

"V úterý v podvečer mi zavolal (generální ředitel) Richard Jukl, že nastal problém s příchodem nového trenéra. Ptal se mě na tuhle variantu. Domluvili jsme se, že si necháme do rána čas na rozmyšlenou. Dopadalo to, jak to dopadlo a já jsem připravený bojovat. Cítím určitou zodpovědnost ke klubu, k týmu, ale i k lidem tady v Hradci," vysvětlil Pilný, který v Hradci už působil i jako hráč.

S vedením týmu mu bude pomáhat sportovní ředitel Robert Barborík, který má potřebnou licenci. "Byla mi svěřena úloha připravit tým, co se týká tréninkového procesu i zápasu. Jelikož nemám profi licenci, proces musí někdo zastřešovat. Tím mužem bude Robert Barborík," konstatoval Pilný.

Třetím členem trenérského triumvirátu v Hradci bude zkušený ligový kouč Ladislav Škorpil, který v klubu nyní vykonával funkci hlavního skauta. S pilným tak obnoví spolupráci ze sezony 2001/02, kdy společně dovedli k titulu Liberec. Škorpil tehdy jako trenér a Pilný jako kapitán.

"S trenérem se známe dlouho. On má velké zkušenosti. Toho budu chtít bezesporu co možná nejvíc využít a spolupracovat s ním. Bylo by dobré, kdybychom byli stejně úspěšní v pozici trenér - trenér, jako jsme byli úspěšní v pozici hráč - trenér," doufá Pilný.

Zároveň věří, že týmu pomohou i fanoušci, mezi nimiž a klubem to v poslední době vřelo. "Já je mohu jen poprosit, zda by na zbývajících pět kol nedali fanoušci hlavy dohromady, neudělali tlustou čáru za tím, co bylo, a abychom ve zbývajících pěti kolech táhli všichni za jeden provaz. Jedině to, že všichni půjdeme společnou cestou a všichni budeme držet při sobě, nás může přivést alespoň k částečnému úspěchu," vyzval Pilný.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud