23. listopadu 2014 • 17:16

AC Milán remizoval v derby s Interem 1:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté AC Milán remizovali v utkání 12. kola italské ligy 1:1 v derby s Interem, za který vyrovnal svou první trefou v Serii A Joel Obi. Neapol, příští soupeř pražské Sparty v základní skupině Evropské ligy, remizovala s Cagliari 3:3. Podeváté za sebou neprohrála a v tabulce zůstává třetí o šest bodů za římským AS.


Na lavičku "Nerazzurri" se vrátil po šesti a půl letech Roberto Mancini, který s Interem v letech 2004 až 2008 získal třikrát ligový titul a dva domácí poháry.

Na začátku "Rossoneri" dvakrát podržel Diego López, když zneškodnil pokusy Icardiho a Guarína. Hráči AC se ale dostali ve 23. minutě z první větší šance do vedení, El Shaarawy přesně přihrál do vápna Jérémymu Ménezovi a ten povedeným volejem překonal gólmana Handanoviče.

V 61. minutě vyrovnal přízemní střelou k pravé tyči Nigerijec Obi. V poslední čtvrthodině oba týmy nastřelily břevno, dalšího gólu se však fanoušci na San Siru nedočkali. Výsledek 1:1 je vůbec nejčastějším pro milánské derby, stejným poměrem skončilo v 26 případech.

Za Neapol otevřel skóre v 11. minutě svou sedmou trefou v posledních pěti ligových utkáních Gonzalo Higuaín. Na 2:0 zvýšil povedenou střelou z dálky švýcarský reprezentant Gökhan Inler.

Svěřenci Zdeňka Zemana ale dokázali na nepříznivý stav zareagovat. Ještě před přestávkou snížil po povedené kombinaci Segundo Ibarbo a hned na začátku druhého dějství vyrovnal Diego Farias.

Neapol se dostala znovu do vedení v 62. minutě, nikým nehlídaný Jonathan de Guzmán hlavou po Maggiově centru pohodlně překonal gólmana Cragna. Pak ale zaúřadoval znovu Farias a zařídil pro Cagliari cenný bod.

Trenér Neapole Rafael Benítez se musel obejít bez zraněných hráčů Insigneho a Mertense a nasadil sestavu: Cabral - Ghúlam, Koulibaly, Henrique, Maggio - Inler (63. López), Gargano - De Guzmán (82. Britos), Hamšík, Callejón - Higuaín.

Útočník Udine Antonio di Natale oslavil hned dvě jubilea. Zápas proti Chievu Verona byl jeho 400. v Serii A a připsal si v něm 200. trefu v soutěži. Jeho první šanci ze 16. minuty ještě Bizzarri zneškodnil, v závěru prvního poločasu ale sedmatřicetiletý Ital mohl slavit. Jeho tým přesto na tři body nedosáhl, v 74. minutě vyrovnal střelou z dálky na konečných 1:1 Ivan Radovanovič.

Sampdoria Janov remizovala na hřišti předposlední Ceseny 1:1. Domácí šli po hodině hry do vedení zásluhou Lucchiniho, v 77. minutě si ale míč do vlastní branky sklepl Nica. Sampdoria zůstala na čtvrté pozici.

Fiorentina vyhrála na hřišti Hellasu Verona 2:1, rozhodující trefu si připsal kolumbijský reprezentant Juan Cuadrado. Verona získala z posledních šesti zápasů pouhé tři body.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud