24. listopadu 2014 • 11:19

Mancini byl po remíze v milánském derby s AC spokojen

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér Roberto Mancini prožil po návratu k fotbalistům Interu Milán ostrou premiéru v nedělním derby s AC a s remízou 1:1 byl spokojen. Devětačtyřicetiletý kouč, který v minulosti dovedl "Nerazzurri" ke třem ligovým titulům, měl totiž na práci s týmem necelý týden.


"Chtěl jsem vyhrát, ale z toho, jak jsme hráli, mám radost," citovala Manciniho italská média. "Nemůžu čekat, že za pět dní dokážu tým kompletně změnit. Přeci jen hrál rok a půl systémem 3-5-2 a i když hodně hráčů je z reprezentace na hru se čtyřmi obránci zvyklá, tak přechod nějaký čas zabere," dodal.

Manciniho, který se na lavičku Interu vrátil po šesti a půl letech, naopak mrzelo, že hráči zejména v úvodu nevyužili velké šance. "Čekal jsem, že nějaké chyby přijdou, ale když už se do příležitostí dostaneme, musíme je proměnit. To je základ a zápas by pak vypadal úplně jinak," prohlásil.

Bývalý kouč Manchesteru City a Galatasaraye Istanbul, který v Interu nahradil Waltera Mazzariho, přiznal, že bleskový nástup a start v derby s AC Milán, nebyl úplně ideální. "Poslední dva dny byly hodně náročné. Tým jsem znal jen z televize a všechno se měnilo na poslední chvíli. Byla to velká výzva," prozradil.

Navzdory těžkému začátku má Mancini jasný úkol - kvalifikovat se do příštího ročníku Ligy mistrů. "Možnosti máme dvě. Postup z ligy máme díky umístění stále na dosah a další pak je triumf v Evropské lize. Ale to je ještě hodně daleko," uvedl Mancini, který Inter převzal na devátém místě italské nejvyšší soutěže a první příčce skupiny F v Evropské lize.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud