24. listopadu 2014 • 15:19

Vermaelenův debut za Barcelonu se oddálil, hrozí mu i operace

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Belgický reprezentační obránce Thomas Vermaelen musí znovu odložit soutěžní debut za Barcelonu. Letní fotbalová posila z Arsenalu se stále nezbavila zdravotních problémů a její zraněné stehno si možná vyžádá operaci.


Katalánský klub za devětadvacetiletého stopera, kterého v poslední době pronásledující zranění, zaplatila Arsenalu zhruba 19 milionů eur (530 milionů korun) a podepsala s ním pětiletou smlouvu. Vermaelen si však do Barcelony přinesl zranění z letního mistrovství světa a zasáhl jen do zářijové přípravy B-týmu.

"Nevíme, jestli Vermaelen nyní bude potřebovat operaci, monitorujeme situaci. Máme o něj starost a lékařský tým vyhodnocuje, co pro něj bude nejlepší," řekl sportovní ředitel Barcelony Andoni Zubizarreta.

Bývalý reprezentační brankář i prezident klubu Josep Maria Bartomeu jsou pod velkým tlakem kvůli barcelonské přestupové strategii. Vedle Vermaelena fanoušci kritizují i angažování jednatřicetiletého obránce Jérémyho Mathieuho, za něhož v červenci do Valencie putovalo 20 milionů eur (asi 552 milionů korun).

Zubizarreta a Bartomeu si dokonce v sobotním ligovém zápase se Sevillou vyslechli pískot domácích příznivců. "Skromně akceptuji tuto kritiku. Barca je vždycky ve středu pozornosti a ještě víc, když jsou tady nezodpovězené otázky," uvedl Zubizarreta. Barcelona je po 12 kolech na druhém místě se ztrátou dvou bodů na Real Madrid, v Lize mistrů už si s předstihem zajistila postup ze skupiny.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud