26. listopadu 2014 • 12:19

Gymnastická Grand Prix v Brně bude bez Konečného a Pálešové

Autor:
Bez nejlepších českých sportovních gymnastů Martina Konečného, Kristýny Pálešové a Jany Šikulové se uskuteční v sobotu v Brně Grand Prix smíšených dvojic. Hlavními favority budou Ukrajinci Kristina Sankovová s Maximem Semjankivem, který tuto soutěž vyhrál před dvěma lety. Konečného vyřadily ze závěru sezony dlouhodobé zdravotní problémy, kvůli kterým nestartoval ani na říjnovém mistrovství světa.


Pálešová se zranila před dvěma týdny v německé bundeslize a je po operaci kolena. Trojnásobná vítězka brněnské Grand Prix Šikulová po dokončení vysokoškolských studií ukončila kariéru a odešla za přítelem do Švýcarska, kde se věnuje trenérské práci.

"Stejně jako v minulých letech se na startu sejde kvalitní zahraniční konkurence gymnastů ze šesti zemí. Ve finančních odměnách jsme zůstali u naší tradice. Na vítěze čeká prémie jeden tisíc eur," uvedl na dnešní tiskové konferenci v Brně ředitel závodu Stanislav Vyzina.

Z českých zástupců má největší naději na postup do finále pár Daniel Radovesnický s Annou-Márií Kányaiovou. Ze zahraničních dvojic patří k favoritům Rakušané Michael Fussenegger s Christinou Meixnerovou.

V úvodním kole se každý z gymnastů představí na dvou nářadích podle vlastního výběru. Osm dvojic se probojuje do semifinále a z něj čtyři do finále. Muži musí měnit v každém kole nářadí, ženy mohou ve finále cvičit podruhé na stejném nářadí. Soutěž v hale v Kounicově ulici začne v 16:30.

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud