26. prosince 2014 • 22:43

Střelec Eminger: Musím poděkovat Hlinkovi, jak mě parádně našel

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Do šestého zápasu čekal mladý bek Vladimír Eminger na svůj první střelecký zápis v dresu Sparty, kterou posílil před měsícem z finského Kärpätu Oulu. Lépe načasovat si ho z pohledu sparťanských fanoušků snad ani nemohl. Otevřel střelecký účet dnešního derby se Slavií, a aby svůj příspěvek ještě zvýraznil, vzápětí zvýšil na 2:0, čímž položil pevné základy k tříbodovému zisku a vítězství 3:0.


"Dva góly, to se mi povedlo naposledy minulou sezonu ve Finsku. Musím ale hrozně poděkovat Jardovi Hlinkovi, že mi to tam takhle 'nalejval'. Před zápasem mi říkal, kam si mám tak asi najíždět, že mě tam bude hledat, a vyšlo mu to pěkně," pochvaloval si s úsměvem Eminger v rozhovoru s novináři. Obě trefy byly zároveň jeho vůbec prvními v tuzemské nejvyšší soutěži. "Schovaný puk přijde hned vedle toho z Finska," podotkl člen širšího reprezentačního kádru.

Právě díky účasti na turnaji Channel One Cup neměl takovou herní pauzu jako většina jeho spoluhráčů a protihráčů. "Na jednu stranu to zpočátku pomohlo. Cítil jsem se dobře a byl jsem v tempu. Ale ve druhé třetině už jsem trochu tahal nohy," přiznal Eminger. To ho ale nijak neodradilo od myšlenek na hattrick. Zejména při dalších přesilovkách Sparty. "Myslel jsem na to, ale prioritou byly myšlenky na obranu, abychom nedostali nějaký blbý gól," připomněl svou hlavní roli z pozice zadáka.

"Je fantastický vyhrát takhle doma derby 3:0. Po první třetině jsme vedli 2:0, druhá byla z naší strany trošku nervóznější a my jsme to od sebe jen odpalovali, ke konci už se to ale zase zlepšilo. Do třetí třetiny jsme šli hlavně s tím, aby tam svítila ta nula, a když dáme třetí gól, tak jedině dobře. Myslím, že jsme si to vcelku pohlídali," zhodnotil utkání Eminger.

Sparta působila až do závěrečné sirény sebejistě a suverénně, přestože v sezoně ji už postihlo několik výpadků a ten poslední v Karlových Varech, kde ztratila vedení 3:1 a prohrála 3:5, vyústil v pokutu 200 tisíc korun na tým. Navíc s hrozbou, že pokud se podobné okamžiky budou nadále opakovat, může přijít dokonce půlmilionová sankce.

Dnes si však hráči dali dobrý pozor, aby o slibný náskok nepřišli. "Bavili jsme se o tom již po té první třetině. Ve druhé třetině to nebylo úplně ono, ale ve třetí třetině jsme začali hrát dozadu od červené čáry a všichni se poctivě vraceli," ocenil zodpovědnou hru týmu Eminger.

Výhru Sparty viděla nejvyšší návštěva sezony, na derby zavítalo přes deset a půl tisíce diváků. "Fanoušci byli fantastičtí, hodně fandili, bylo to super. Před vyprodanou arénou je pak jednoduché dát," uzavřel Eminger.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud