4. ledna 2015 • 21:33

Obránce Brna Kováčik přiznal, že zvažoval ukončení kariéry

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Při dnešní cestě k vítězství 4:2 nad Plzní plnou polovinu zápasu hokejisté Komety Brno jen marně dobývali branku soupeře. Na výborně chytající brankáře Matěje Machovského vyzrál až při přesilovce ve 30. minutě obránce Jozef Kováčik, který tvrdou ranou od modré čáry vyrovnal na 1:1. Tím nastartoval svůj tým k vítěznému obratu. Kováčik prožívá velmi těžké období, dlouho jej trápilo vleklé zranění kolena. Přiznal, že dokonce uvažoval o konci kariéry.


"Odehrál jsem dnes první zápas v této sezoně, ve kterém jsem po delším čase dostal větší šanci. Před tím jsem strávil v zápase v součtu na ledě tak okolo pěti minut. Jsem strašně rád, že mi zápas vyšel," radoval se po utkání pětatřicetiletý slovenský obránce, který si připsal teprve svůj osmý extraligový start v probíhajícím ročníku.

"Trochu chápu i trenéry. Mužstvu to šlapalo, hodit tam zase jen tak mě a někomu vzít místo není jednoduché. Čekal jsem, čekal... Byl jsem trochu frustrovaný a nervózní. Do toho se ozvalo další zranění. Měl jsem myšlenky, že to snad zabalím," usmál se chmurným myšlenkám Kováčik, který tentokrát byl v první třetině pětkrát na ledě a na nedostatek vytížení si nemohl stěžovat.

Ve dvouminutové přesilovce Brna pět na tři se ale na led nedostal. Stejně jako při další početní výhodě Komety. "Po nevyužitých přesilovkách jsem dostal šanci. Zaplaťpánbůh mi to tam padlo. Jsem za to velmi rád. Doufám, že nyní to bude jen lepší a z nějakých pěti odehraných minut na zápas bude dvacet až pětadvacet, na které jsem zvyklý," tvrdí Kováčik, jehož poraněné koleno je nyní už ve výborném stavu a cítí se fit.

Trenéři Komety přeházeli útočné řady. V předcházejících dvou zápasech Brňané dvakrát nebodovali a inkasovali v nich 12 branek. "Něco se muselo změnit. Pomohlo to, vyhráli jsme. Hrajeme nyní na sedm obránců. Se mnou skákal dnes se čtvrtou řadou na led Hanzlík, zahrál jsem si i se svým starým známým spoluhráčem Kempným. Mezi obránci je nyní v Brně přetlak, každý musí tvrdě bojovat o místo," uvedl Kováčik.

Slabinou Komety jsou momentálně přesilové hry. "Nerad bych tvrdil, že se čekalo na mě. To určitě ne. Myslím si, že přesilovky dnes špatně sehrané nebyly. Šlo nám to minulou sezonu. Není důvod, aby to nešlo zase. Na druhou stranu vyhráváme. Co bychom měli z toho, kdybychom využívali přesilovky a byli na 11. místě v tabulce. Kdybych zvedl mistrovský pohár, tak by mi bylo úplně jedno, že jsme nedali ani jeden gól v přesilovce," doplnil Kováčik.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud