27. ledna 2015 • 08:45

Rinaldo z Philadelphie dostal v NHL trest na osm zápasů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Zac Rinaldo byl potrestán zákazem startu v osmi zápasech NHL za napadení a naražení na mantinel obránce Krise Letanga z Pittsburghu. Čtyřiadvacetiletý bitkař před týdnem v 16. minutě nepřipravenou oporu Penguins fauloval zezadu a byl vyloučen na pět minut a do konce utkání.


Otřesený Letang následně musel vynechat poslední zápas před pauzou pro Utkání hvězd NHL proti Chicagu. Dnes proti Winnipegu byl se měl vrátit do sestavy Penguins.

Do výše Rinaldova distancu se promítlo i to, že je trestán opakovaně. Vynechá sérii domácích zápasů s Phoenixem, Winnipegem, Torontem, New York Islanders a čtyři utkání venku ve Washingtonu, Montrealu, Columbusu a Buffalu. Za tu dobu přijde o více než 73 tisíc dolarů ze svého příjmu. Do hry se může vrátit 17. února doma proti Columbusu.

Rinaldo si v této sezoně připsal dvě asistence a na kontě má 75 trestných minut, což jej řadí na deváté místo v soutěži. Ve 201 duelech NHL inkasoval celkem 545 trestných minut a zaznamenal 20 bodů za sedm tref a 13 asistencí. Ve 14 duelech play off nebodoval a nasbíral 64 trestných minut.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud