27. ledna 2015 • 16:02

Lima s Jarabicou Budějovice neposílí, přišli ale Pešek s Janotkou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Testovaní hráči Marián Jarabica a Lima nakonec fotbalisty Českých Budějovic neposílí. Slovenského stopera se klub rozhodl neangažovat kvůli dostatečnému počtu hráčů na jeho post, Lima už v sezoně hrál za dva jiné celky. Do jihočeského týmu naopak míří záložník Jakub Pešek ze Sparty a zkušený univerzál Tomáš Janotka z Olomouce, kteří už dnes s Dynamem trénovali.


Jarabica byl na jihu Čech na testech od začátku přípravy a absolvoval pět zápasů, nakonec se však s klubem na angažmá nedohodl. "Zimní prioritou nebylo posílení na stoperském postu. Tento post bychom potřebovali posílit pouze ve chvíli, pokud by tým opustil jeden ze stávajících stoperů. K tomu ale nedošlo, a tak i vzhledem k finanční situaci došlo sportovní vedení klubu k názoru, že je zbytečné podepisovat s Mariánem Jarabicou smlouvu," vysvětlil klub na svém webu.

Naopak chtěl podepsat smlouvu se zkušeným Brazilcem Limou, jenže ten už v této sezoně nastoupil za dva kluby a nemohl tak podepsat kontrakt s dalším. "Na podzim nastoupil v jednom zápase v ukrajinské lize a poté následně v jedenácti zápasech v libanonské lize. Fotbalové regule nedovolují, aby hráč během jedné sezony nastoupil ve třech různých klubech. Vzniklá situace byla neřešitelná a hráč tak nemohl podepsat smlouvu s Dynamem," uvedl českobudějovický klub s tím, že se k jednání s Limou vrátí v létě.

Místo nich na testy přišli další dva hráči. Post pravého obránce by mohl obsadit dvaatřicetiletý Janotka, který odehrál za Olomouc a Brno 191 ligových utkání. Konkurenci v záloze zase rozšíří jednadvacetiletý Pešek, který v listopadu debutoval za první tým Sparty.

"Po sezoně nám odešlo pět hráčů, další dva jsou dlouhodobě zranění. Zatím jsme to nedoplnili. Musíme to řešit, ještě na to máme měsíc, ale asi to bude podobně jako loni skládání až do poslední chvíle," řekl trenér Luboš Urban. "Ještě minimálně tři hráči musejí přijít, zatím je to vše ve stadiu jednání a nic není hotového," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud