1. února 2015 • 21:23

Hradec Králové zdolal Karlovy Vary 3:1 a vyhrál pošesté v řadě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Hradce Králové zvítězili ve 44. kole nad předposledními Karlovými Vary 3:1 a připsali si šestou výhru za sebou. Energie naopak popáté za sebou nebodovala. Navíc si Západočeši připsali venku už osmnáctou porážku za sebou.


"Šance byly na obou stranách, v konci zápasu jsme ještě sahali po vyrovnání, ale to se nám bohužel nepovedlo. Hráčům však dnes nemáme co vytknout, byla tam bojovnost i nasazení, avšak nedáváme branky, což je naše velká slabina," řekl asistent trenéra Karlových Varů Jaromír Kverka starší.

Premiérové utkání za Karlovy Vary odehrál slovenský útočník Bartek, ale ani posila z Liberce týmu trenéra Karla Mlejnka nepomohla vylepšit slabou produktivitu z poslední doby. Začátek utkání se nesl spíše v duchu opatrnosti, ani jeden z týmů se nikam nehnal.

Diváci tak sledovali spíše defenzivnější podívanou. Ze sedaček je zvedly až první vyloučení na každé straně, v těch obě dvě mužstva zahrozila. Největší šanci měl domácí Kopta. Královéhradečtí se snažili dobývat branku Závorky, to se jim podařilo až v 18. minutě. Po Vachovcově chybě otevřel skóre ranou z pravého kruhu Beránek.

Hned na začátku prostřední dvacetiminutovky dostali Východočeši příležitost dvojnásobné početní výhody, kterou dokázali využít. Plášil napřáhl z hranice kruhu po Pláňkově přihrávce a trefil přesně růžek Závorkovy branky.

V 29. minutě zahrozily i Karlovy Vary, které mohly snížit. Vojtěch Tomeček ale nedokázal zasunout puk z brankoviště za čáru, protože se skvělým obranným zákrokem blýskl obránce Vašíček. Na druhé straně chyběla přesnost Dietzovi. Na konci druhé třetiny si i hosté zahráli přesilovku pět na tři, kterou proměnili, ale jejich radost netrvala dlouho. Sudí po následné konzultaci gól pro postavení útočícího hráče v brankovišti neuznali.

Závěrečná část začala faulem Skuhravého na hradeckého Kudrnu, domácí v přesilovce ale neudeřili. Karlovy Vary od té doby začaly dohrávat souboje a dostávaly se na dostřel Kacetlovi. Snížení se dočkali v 57. minutě po Dudově ráně. Kýženého vyrovnání se však Karlovy Vary již nedočkaly, nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře. V ní naopak pojistil výhru domácích Čáp, který se ve svém 25. extraligovém zápase dočkal premiérové branky.

"Z naší strany to dnes nebyl žádný velký hokej, spíše hloupý. Nechávali jsme se zbytečně vylučovat a dostávali se tak do problémů. V poslední době toho na nás bylo dost, hokeje máme plné zuby. Jsme tedy rádi, že je volno, můžeme si odpočinout a nabrat další síly," uvedl trenér Hradce Králové Peter Draisaitl.

muh jip

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud