5. března 2015 • 14:52

Havlíčkův Brod prohrál s Mostem kontumačně a dostal pokutu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Havlíčkova Brodu byli potrestáni za zrušení sobotního domácího zápasu posledního 6. kola skupiny o udržení první ligy s Mostem. Sportovně technická komise Českého svazu ledního hokeje kontumovala utkání 0:5 v neprospěch Rebelu. Disciplinární komise navíc udělila již jistě sestupujícímu týmu do druhé ligy pokutu 50 tisíc korun.


Havlíčkův Brod přišel o naději na udržení minulý týden ve středu po porážce 2:7 v Prostějově, sobotní duel s Mostem pak už nesehrál. "Utkání je zrušeno z důvodu rozsáhlé marodky a zranění hráčů na obou stranách," oznámil v pátek sportovní manažer Havlíčkova Brodu Miroslav Barus na klubovém webu. Od svazu však neměl zrušení zápasu schváleno.

Jedná se už o druhý větší postih pro Havlíčkův Brod v sezoně. Disciplinární komise jej v lednu potrestala pokutou 100.000 korun za podvod v utkáních druhé nejvyšší soutěže. Zástupci Rebelu uvedli při devíti zápasech v listopadu a prosinci do zápisu jméno hlavního trenéra Ladislava Koldy, který na duelech nebyl přítomen, a zfalšovali i jeho podpis.

Havlíčkův Brod nepravdivým uvedením Koldy v zápisech porušil podmínky rozpisu soutěže, které požadují účast nejméně jednoho trenéra s odpovídající licencí. Pokutu 10.000 respektive 8000 korun dostali Richard Cachnín a Miroslav Barus, kteří byli v nepravdivě vyplněných zápisech uvedeni jako vedoucí mužstva.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud