25. listopadu 2015 • 15:47

Na čtvrteční fotbal na Letné dohlédnou stovky policistů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Stovky policistů dohlédnou ve čtvrtek v Praze na utkání fotbalové Evropské ligy mezi Spartou a Asterasem Tripolis. Vzhledem k nedávným teroristickým útokům v Evropě policie tentokrát přistoupila v opatřeních k několika změnám, které mají zajistit bezpečnost fanoušků a bezproblémový průběh celé akce, z taktických důvodů je ale nebude blíže komentovat. Na policejním webu to dnes uvedl mluvčí Jan Daněk.


"V souvislosti s událostmi z minulých dnů v Evropě přistupuje pražská policie k tomuto opatření velmi pečlivě a nic nepodceňuje," řekl Daněk.

Útoky v Paříži z 13. listopadu nepřežilo 130 lidí. Teroristé zaútočili na několika místech ve městě, jedním z nich byl i komplex fotbalového stadionu Stade de France, kde se hrál přípravný zápas Francie s Německem. K akci se přihlásil Islámský stát.

Zápas mezi fotbalisty Sparty a Tripolisu začne na Letné v 19:00. Pro fanoušky bude stadion otevřený od 17:30. Na bezpečnostních opatřeních se budou podílet policisté z pořádkové, kriminální, dopravní i cizinecké služby, antikonfliktní tým a speciální pořádková jednotka. S usměrňováním dopravy v okolí letenského stadionu pomůžou strážníci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud