26. listopadu 2015 • 14:08

Benítez by rád, že Real i po debaklu s Barcelonou porazil Šachtar

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Přestože fotbalisté Realu Madrid ve středečním pátém kole Ligy mistrů na hřišti Šachtaru Doněck málem ztratili čtyřbrankový náskok a zvítězili jen těsně 4:3, trenér Rafael Benítez byl s výkonem "Bílého baletu" spokojený. Kritizovaného španělského kouče potěšilo hlavně to, jak se jeho svěřenci oklepali ze sobotního ligového debaklu 0:4 od úhlavního rivala Barcelony.


"Celkově jsem s výsledkem spokojený. Hráli jsme ve vysokém tempu a po většinu utkání kontrolovali hru. Po zápase s Barcelonou je pozitivní, že jsme se dokázali dostat do vedení 4:0," řekl na tiskové konferenci Benítez, jehož tým měl jistý postup do osmifinále už po minulém utkání.

Real dlouho dominoval hlavně díky hvězdnému Cristianu Ronaldovi, který vstřelil dvě branky a další připravil pro Luku Modriče a Daniho Carvajala. V závěrečných dvanácti minutách ale domácí málem předvedli nečekaný comeback. Vše odstartovala penalta Alexe Teixeiry, na niž navázal Dentinho. V 88. minutě pak Teixeira skóroval podruhé, jenže víc už Šachtar nestihl.

"Za stavu 4:0 si myslíte, že je už po zápase. Jsem samozřejmě spokojenější s úvodními 78 minutami. Hráli jsme skvělý zápas, než jsme udělali chybu před penaltou a při rohu. To změnilo všechno a oni nám pak vzali sebevědomí," konstatoval kouč Realu. "Možná jsme měli v hlavách, že už je hotovo, a závěr vypustili. Oni nás překvapili, ale nakonec bereme další výhru i první místo ve skupině," přidal obránce Carvajal.

Madridské mužstvo za poslední tři soutěžní duely inkasovalo od Sevilly, Barcelony a Doněcku dohromady deset gólů. "Chyby se dělají, tak to prostě je. Chci se držet pozitiv a až poté zanalyzovat chyby. Všichni hráči podali proti Šachtaru výborný výkon a každý přispěl k vítězství," prohlásil Benítez, kterému i po nevydařeném El Clásicu vyjádřil podporu prezident klubu Florentino Pérez.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud