29. prosince 2015 • 14:02

Diváci mají za Lužánky přijet MHD, parkování není zajištěné

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Organizátoři Hokejových her na otevřeném improvizovaném stadionu v Brně za Lužánkami apelují na fanoušky, aby využili při cestě na zápasy Komety v neděli s Plzní a příští pátek se Spartou veřejnou dopravu. Parkování totiž není zajištěné, dopravní podnik naopak dvě hodiny před utkáním začne posilovat spoje, řekla novinářům mluvčí dopravního podniku Barbora Lukšová.


Před zápasem budou jezdit častěji trolejbusy na linkách 25 a 26 a také autobusy na lince 67. Po utkání se posílí navíc ještě tramvajová linka 1. "Jaké budou intervaly, ještě dolaďujeme a informace dáme na náš web a facebook," řekla Lukšová.

Organizátoři diváky také upozorňují, aby přišli v dostatečném předstihu, protože na tribuny jsou jenom čtyři vchody a každý návštěvník bude muset projít důkladnou bezpečnostní prohlídkou. "Není možné pronést žádné tašky či batohy, ani žádné předměty, které lze hodit na led. Tedy žádné lahve s alkoholem ani termosky s teplým čajem pro děti," řekl za organizátory Pavel Bartošek.

Meteorologové nyní předpovídají na nedělní utkání s Plzní mráz. Návštěvníci budou mít k dispozici 70 stánků a Bartošek uklidňuje, že teplých nápojů bude dostatek. Vedle stánků bude fungovat i velká pivní hospoda.

Pořadatelé také apelují na lidi, aby byli při pohybu na tribunách velmi obezřetní. "Je nutné dbát zvýšené opatrnosti. V zimě bývají kovové povrchy kluzké. V případě námrazy jsme připraveni povrch rozmrazovat," řekl tiskový mluvčí Komety Michal Chylík. Již dříve pořadatelé upozorňovali diváky, aby na tribunách neskákali. Zřícení podle nich nehrozí, ale tribuny by se mohly začít chvět.

Na bezpečnost návštěvníků na stadionu a v okolí bude dohlížet zhruba 500 členů policie, hasičů a záchranářů. Policisté budou zajišťovat plynulou dopravu v okolí stadionu a v případě potřeby by uzavřeli ulici Sportovní, Drobného a Pionýrskou.

Stadion se otevře vždy tři hodiny před zápasem. V případě prvního duelu Komety s Plzní tedy v 10:00, utkání začne ve 13:00. V prodeji je ještě zhruba 5000 vstupenek, očekává se návštěva 15.000 až 16.000 lidí. Na Spartu zbývá několik set vstupenek a očekává se vyprodáno, tedy 21.500 diváků.

Během Hokejových her přivítá stadion i další duely, například druholigový mezi Technikou a Hodonínem či mezi Karlovou a Masarykovou univerzitou. Od pondělí mohou lidé přijít také na veřejné bruslení.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud