30. prosince 2015 • 22:35

Vlach věří, že Zlínu úspěšná koncovka zvedne sebevědomí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Roman Vlach zatím neprožívá příliš vydařenou sezonu. Zlín se jej již několikrát pokoušel vyměnit, několikrát se nevešel do sestavy, v zápase 32. kola se však stal hrdinou Beranů. Souboj s Pardubicemi totiž rozhodl gólem v 59. minutě a Zlín se tak radoval z výhry 2:1.


"Byl to úporný zápas z obou stran, který byl i o štěstí. Toho my jsme nakonec měli více," řekl Vlach po čtvrté výhře Moravanů v domácím prostředí v řadě. Zlín se tak poprvé v sezoně posunul do elitní desítky týmů, které se představí po skončení základní části v play off.

Oba celky bojují o postup do desítky a na hře to bylo vidět. Týmy se soustředily hlavně na pozornou obranu. "Podobný průběh se dal očekávat. oba celky jsou v tabulce a nikdo nechtěl udělat chybu," uvedl šestadvacetiletý forvard.

Utkání rozhodl úspěšným zakončením samostatného úniku. "Musím pochválit Kubiše, který odtáhl ukázkově beka. Pak se mi tam otevřel prostor a popravdě, zakončil jsem hezky," usmíval se Vlach. Místo své typické forhendové kličky tentokráte zakončil do bekhendu. "Měl tam moc místa. Myslel jsem si, že mě tam láká, ale riskl jsem to a vyšlo to," řekl Vlach, který tak gólem oslavil 400. start v extralize.

Hra i výsledky Zlína mají vzestupnou tendenci a Vlach věří, že bude jeho tým sbírat body i nadále. Postoupí do play off a více se bude dařit i jemu osobně.

"Sezóna nějak začne a skončí. Já věřím, že teď už půjdeme jen nahoru. Já i mužstvo," uvedl Vlach, kterého potěšil i fakt, že se Berani vyrovnali i s tím, že v zápase prohrávali. "Dříve jsme se po vedoucí brance soupeře složili, dnes nás to naopak nakoplo. Takovéto duely nás moc posilují," dodal syn hlavního kouče Zlína.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud