28. dubna 2016 • 23:18

Villarreal v EL porazil Liverpool, Sevilla remizovala s Šachtarem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Přemožitel pražské Sparty Villarreal vstoupil do semifinále fotbalové Evropské ligy domácí výhrou 1:0 nad Liverpoolem, kterou zařídil ve druhé minutě nastavení střídající Adrián López. Vítěz posledních dvou ročníků Sevilla remizovala 2:2 na hřišti Šachtaru Doněck. Odvety se hrají za týden.


Villarreal, který Spartu ve čtvrtfinále porazil 2:1 a 4:2, v prvním poločase častěji držel míč, ale v zakončení se mu nedařilo. Pinovu střelu z dálky gólman Mignolet vyrazil a Soldado dvakrát těsně minul. Při největší šanci Liverpoolu v úvodu nepokrytý Allen zamířil jen doprostřed branky.

Čtvrtý tým španělské ligy zahrozil hned po přestávce a Bakambu z rohu hlavičkoval do tyče. V 65. minutě trefil brankovou konstrukci i hostující Firmino. Villarreal o těsném vítězství rozhodl až v závěru. Bakambua ještě v jasné příležitosti vychytal Mignolet, jenže těsně před koncem útočník Adrián po Suárezově přihrávce rozhodl o premiérové porážce Liverpoolu v tomto ročníku Evropské ligy.

Sevilla začala ve Lvově výborně a už v šesté minutě se dostala do vedení. Vitolo povedenou "zasekávačkou" obešel obránce Rakického a zblízka prostřelil gólmana Pjatova. Domácí ale zabrali a ještě do pauzy skóre otočili. Ve 23. minutě Rakickij přesným pasem za obranu vyslal Marlose a brazilský záložník si v koncovce poradil. Za necelou čtvrthodinku přidal druhou branku Šachtaru hlavou Stěpaněnko.

Obhájci trofeje po změně stran doněcký tým zatlačili. Carricovu střelu však vyrazil Pjatov a N'Zonzi hlavičkoval těsně vedle. V 82. minutě se Sevilla dočkala vyrovnání. Perreyra v pokutovém území fauloval Vitola a nařízenou penaltu proměnil francouzský útočník Gameiro. Španělský tým je tak blízko svému pátému finále Evropské ligy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud