1. května 2016 • 10:58

Kozáčik věří, že plzeňská vítězná dynastie bude pokračovat

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Plzně získali čtyři z posledních šesti ligových titulů a u třech z nich byl jako brankářská jednička Matúš Kozáčik. Slovenský reprezentační gólman si po nynějším primátu víc užil vítězné pocity a věří, že úspěšná dynastie Viktorie bude pokračovat.


"Zatím tomu všechno nasvědčuje. Věřím, že ano. Od vedení klubu, přes hráče, po fanoušky, všichni tím žijí. Zatím se to daří," řekl novinářům Kozáčik po výhře 2:0 nad Ostravou, která Plzni definitivně zajistila premiérovou obhajobu v klubové historii.

"Ano stárneme, ale myslím, že máme týmu stále co dát. Zkušenosti jsou nenahraditelné. Sám jsem to poznal, když jsem byl mladší a pozoroval jsem starší kluky. Zkušenosti, hlavně v důležitých zápasech, jsou zásadní," doplnil dvaatřicetiletý brankář.

V Plzni zažil tituly v letech 2013, 2015 a letos, jen u premiérového ligového primátu Západočechů v roce 2011 ještě nebyl. "Každý titul je jiný, tohle člověka nikdy neomrzí. Oslavy také ne. Ale dokážu oslavovat v klidu, jsem už trošku starší," uvedl s úsměvem.

Letošní titul si stihl více pocitově vychutnat. "Člověk asi vnímá víc ty oslavy, pocity. Když získáte první titul, je to intenzivní. Těch dalších si víc vážíte, protože víte, jak těžké je ho získat," konstatoval Kozáčik.

Nesouhlasí s tím, že by Viktoria nehrála tak pohledný fotbal jako dříve. "V podstatě od zimy jsme byli pod tlakem, objevovaly se názory, že nehrajeme dobře. Přitom jsme všechno vyhráli. Hra byla dobrá. To jsme potvrdili třeba na Spartě. Nevím, jestli je to trochu zbytečný tlak od novinářů, potom tomu podlehnou fanoušci... Ale myslím, že jsme si to potvrdili sami, že hra byla dobrá. Udělali jsme nový rekord v počtu vítězných zápasů v řadě," připomněl šestnáct výher za sebou.

K titulu pomohl čtrnácti vychytanými nulami. "Loni jsem jich dosáhl stejně, jako jich mám nyní. Takže uvidím, jestli se mi to podaří překonat. Je to obdivuhodné, čtrnáct nul je vizitka celého týmu. Fantastické. Všem za tu děkuju," uvedl Kozáčik. "Cením si toho strašně moc, to je vedlejší produkt toho celého. Ale není to pro mě nejdůležitější, tím je titul," dodal Kozáčik.

Fanoušci jeho jméno v poslední době často vyvolávají před penaltou. Západočechům se totiž už nějaký čas příliš nedaří pokutové kopy proměňovat. "Vnímám fanoušky, když křičí moje jméno. Kdyby byl zápas s Baníkem rozhodnutý, asi bych to pro fanoušky udělal a šel kopat. Pokud (v poledním domácím zápase) s Jabloncem nastane tato situace a lidi by si to žádali, zkusil bych to kvůli nim. Jinak se do toho ale nehrnu," řekl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud