3. května 2016 • 13:29

ME bude pro Topinkovou-Knapkovou šancí k nápravě sebevědomí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Na čtvrté zlato v řadě a celkově šestý titul mistryně Evropy bude o víkendu v německém Brandenburgu útočit česká skifařka Miroslava Topinková-Knapková. Důležitější však pro ni bude spravit si na kontinentálním šampionátu sebevědomí, které dostalo před dvěma týdny velkou trhlinu na úvodním závodu Světového poháru v italském Varese, kde bojovala poprvé v kariéře pouze ve finále C.


Dnes už Topinková-Knapková soutěžní krach bere s rezervou. "Byla jsem překvapená a nerozuměla jsem tomu, ale bylo to už v půlce dubna, vzala jsem to jako test," řekla novinářům. "Sešlo se víc věcí," prozradila, že svou roli sehrálo také špatně nastavené křídlo na lodi. "Na ME už budu mít novou loď, nové křídlo, nová vesla, nové boty," pousmála se skifařka.

Právě šampionát v Brandenburgu ukáže víc. "Uvidím, co se tam bude dít. Kdyby přišel takový výpadek jako ve Varese v polovině sezony, byla bych asi víc překvapená a vystresovaná," uvedla olympijská vítězka z Londýna a mistryně světa z roku 2011.

Ráda by zaútočila na medaili. Bude mít ale o soupeřku víc, na skif se totiž vrací třiačtyřicetiletá Běloruska Jekatěrina Karstenová, šestinásobná mistryně světa a dvojnásobná olympijská vítězka. "Mluvila jsem s jejím manželem a ten říkal, že patří na skif. Je neuvěřitelné, v jaké je kondici," komentovala její druhé místo v závodu SP. "Může se ještě dostat na olympiádu," upozornila.

ME ale pro Topinkovou-Knapkovou není nejdůležitějším závodem sezony. Tím bude bezesporu její čtvrtá olympiáda v Riu, pro pětatřicetiletou reprezentantku nejspíš poslední v kariéře. "Samozřejmě mě to žene pořád trénovat. Na druhou stranu cítím, že se musím krotit, aby ty tréninky byly efektivní a abych nepřišla po dvou týdnech úplně mrtvá a nebyla schopná odjet trénink, což se mi v zimě stávalo," přiznala.

Letos si musí dávat pozor dvojnásob, neboť trénuje také s muži. Skupinu Tomáše Kacovského doplnila čtyřka bez kormidelníka lehkých vah, která se rovněž kvalifikovala do Ria. "Je nás třináct a je to náročné. Mám parťáky, co mě hecujou, tak těžkou přípravu jsem nezažila," uvedla. "Tihle kluci jsou ve světové špičce a vůbec mě nešetří. Snažím se dávat tomu maximum, ale také si dávat pozor, abych správně zregenerovala, měla péči od fyzioterapeuta," doplnila.

Letos zažívá ještě jednu novinku. V pase totiž má o jedno jméno navíc. "Vždycky v novinách psali Mirka, a když jsem se vdala, tak začali používat Miroslava. Je to dlouhé," uznala Topinková-Knapková. Soupeřky jí k sňatku většinou gratulovaly. "Ale některé to ani nezaznamenaly," usmála se skifařka. "Ale když dávám autogramy, podepisuju se raději jen Topinková," dodala s úsměvem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud