31. května 2016 • 15:42

V anglické nominaci na Euro je i Rashford, vypadl Drinkwater

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Osmnáctiletý útočník Marcus Rashford se dostal do závěrečné nominace fotbalistů Anglie na mistrovství Evropy. Trenér Roy Hodgson naopak do třiadvacetičlenného výběru nezahrnul záložníka Dannyho Drinkwatera z mistrovského Leicesteru a křídelního hráče Androse Townsenda, který naopak s Newcastlem z Premier League sestoupil. Další středopolař Fabian Delph (Manchester City) už dříve vypadl kvůli zranění.


Rashford debutoval v prvním týmu Manchesteru United teprve na konci února a v 18 soutěžních zápasech stihl nastřílet osm branek. Talentovaný forvard navíc skóroval hned při páteční reprezentační premiéře s Austrálií.

Hodgson tak bere na francouzský šampionát hned pět klasických útočníků, vedle Rashforda zůstali ve výběru i kapitán Wayne Rooney, Harry Kane, Jamie Vardy a Daniel Sturridge, jenž měl v poslední době zdravotní problémy.

Angličané do ME vstoupí 11. června proti Rusku, poté je ve skupině B ještě čeká Wales a Slovensko. V přípravě už Albion porazil Turecko a Austrálii, generálkou bude čtvrteční zápas s Portugalskem.

Nominace Anglie na mistrovství Evropy:

Brankáři: Joe Hart (Manchester City), Fraser Forster (Southampton), Tom Heaton (Burnley).

Obránci: Gary Cahill (Chelsea), Chris Smalling (Manchester United), John Stones (Everton), Kyle Walker, Danny Rose (oba Tottenham), Ryan Bertrand (Southampton), Nathaniel Clyne (Liverpool).

Záložníci: Dele Alli, Eric Dier (oba Tottenham), Ross Barkley (Everton), Raheem Sterling (Manchester City), Jordan Henderson, Adam Lallana, James Milner (všichni Liverpool), Jack Wilshere (Arsenal).

Útočníci: Wayne Rooney, Marcus Rashford (oba Manchester United), Harry Kane (Tottenham), Jamie Vardy (Leicester), Daniel Sturridge (Liverpool).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud