28. července 2016 • 21:42

Fotbalisté Slavie se doma rozešli s Rio Ave bez branek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Slavie uhráli v úvodním duelu 3. předkola Evropské ligy s Rio Ave bezbrankovou remízu. Proti šestému týmu portugalské ligy sice byli Pražané aktivnějším týmem, ale neprosadili se. Jediný gól Milana Škody sudí neuznali kvůli předchozímu faulu.


Škoda měl blízko k brance i v 74. minutě, ale skvěle ho vychytal gólman Cássio. I tak si ale Slavia do země úřadujících mistrů Evropy veze nadějný výsledek pro odvetu. Ta se hraje za týden od 21:00.

"Je škoda, že jsme gól nedali, ale je to lepší výsledek, než kdyby nám soupeř dal gól. Je to otevřené. Když vstřelíme branku, tak budeme ve výhodě, ale uvidíme, půjdeme do tohoto utkání stejně jako do tohoto," řekl trenér Slavie Dušan Uhrin. "Je to hratelné. Není to nějaká Barcelona," doplnil kapitán Jiří Bílek.

Portugalci hned ve 34. vteřině zahrozili střelou z dálky, kdy Ribeiro protáhl gólmana Pavlenku. Právě střely zpoza vápna zkoušeli velmi často. Ribeiro podruhé minul, ale nadějnější byl pokus Novaise, Pavlenka však byl znovu na místě.

Slavia byla v první půli aktivnějším týmem a snažila se soupeře tlačit. V zakončení však postrádala jednoduchost soupeře a sama se o šance připravila komplikovaným řešením. V 7. minutě byl přesto blízko gólu Van Kessel, který se ocitl sám ve vápně, jeho střelu mířící do branky však jeden z obránců odkopl. Z následného rohu hlavičkoval Škoda vedle.

Ve 29. minutě si obě útočné hvězdy Slavie spolupráci zopakovaly. Van Kessel našel dlouhým centrem Škodu, ten ale hlavičkoval jen do středu branky.

Pět minut před pauzou byl už Škoda úspěšnější, když se po dlouhém nákopu do vápna prodral ke střele přes hlavu a překvapil tak hostujícího gólmana, jenže sudí jeho gól neuznali kvůli odstrčení obránce.

"Já to viděl tak, že to faul nebyl, šel jsem do něj tělem, jen jsem si udělal prostor. Že bych ho nějak strčil nebo tak něco, to vůbec," řekl Škoda. "Podle mě to byl regulérní gól," přidal trenér Uhrin.

Po změně stran Rio Ave přidalo a bylo častěji u míče. Bořil musel na poslední chvíli zabránit ve skórování Diásovi. Slavia hrozila jen brejky Van Kessela, který ale postrádal lepší finální řešení. V 67. minutě však Škoda střelou z 15 metrů prověřil gólmana. Na druhé straně musel Pavlenka zasahovat po další ráně z dálky v podání Novaise.

Nejblíže byla Slavia trefě v 74. minutě, kdy se na levé straně uvolnil Kenija, centrem našel přesně hlavu Škody, který vystřelil důrazně, ale brankář Cássio předvedl vynikající zákrok na brankové čáře a zabránil gólu.

"To byl zázračný zákrok. Spíše náhoda, že to chytil," řekl Uhrin. "Asi to vytáhnul dobře, já jsem se soustředil, abych hlavně trefil bránu. Ale on se rychle přesunul a chytil to. Když to vezmu zpětně, víc než půlka brány byla volná," sypal si popel na hlavu Škoda.

Víc už ani jeden z týmů i přes několik náznaků nepředvedl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud