28. července 2016 • 22:09

Mladá Boleslav prohrála v oslabení se Škendijí 0:2

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Mladé Boleslavi prohráli v prvním zápase 3. předkola Evropské ligy na hřišti makedonského vicemistra Škendije Tetovo 0:2. Český tým dohrával od 52. minuty bez vyloučeného stopera Lukáše Hůlky a oba góly inkasoval právě v oslabení.


Svěřenci nového kouče české reprezentace Karla Jarolíma sice v první půli měli několik šancí, po červené kartě však zápas patřil Škendiji. Ta početní převahu využila v 69. a 75. minutě góly Stenia Júniora a Ferhana Hasaniho. Mladou Boleslav tak příští týden ve čtvrtek od 19:00 čeká v odvetném zápase velice náročný úkol.

V úvodních minutách hrozila více Škendija, brankář Jakub Diviš musel dvakrát zasahovat. To nebezpečná akce českého týmu přišla až po pětadvaceti minutách. Golgol Mebrahtu dostal na penaltě přihrávku od Miljana Vukadinoviče, australská posila však trefila pouze gólmana Kostadina Zahova. První velká šance hostů nicméně otočila obraz hry, Makedonci byli místy pod velkým tlakem.

Klíčový okamžik utkání ale přišel v 53. minutě, když Hůlka fauloval unikajícího kapitána domácích Ferhana Hasaniho a za zmaření gólové příležitosti dostal červenou kartu. Kouč Jarolím následně stáhnul útočníka Jana Chramostu, který byl na hřiště vyslán teprve o poločase.

V 69. minutě narůstající tlak makedonského celku vyvrcholil gólem po spolupráci dvou Brazilců. Střídající Juffo si naběhl na přihrávku za obranu a posunul míč na Júniora, který zakončoval do odkryté branky.

Červená karta mladoboleslavský celek prakticky vyřadila ze zápasu, krátce po prvním gólu navíc přidal z malého vápna po centru zprava další zásah Hasani a zařídil tak pro svůj tým velice výhodnou pozici do odvety v Mladé Boleslavi.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud