29. července 2016 • 15:30

Nový liberecký brankář Dúbravka prožil veselou premiéru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Bleskovou premiéru má za sebou nový brankář libereckých fotbalistů Martin Dúbravka. Sedmadvacetiletý slovenský gólman se připojil k severočeskému týmu teprve ve středu v průběhu večerního tréninku a hned o den později už za Slovan nastoupil v úvodním utkání 3. předkola na půdě Admiry Wacker Mödling. S Libercem se pak radoval z výhry 2:1.


"Přijel jsem později, není to bůhvíjaký start do nového mužstva. Byl jsem rád, že jsem aspoň stihl přijít v půlce tréninku. Odtrénovat něco, poznat se s kluky aspoň trochu na tréninku a vědět, co od nich můžu očekávat," řekl Dúbravka novinářům.

Už od středy věděl, že možná nastoupí. "Bylo mi oznámeno, že mě stihli napsat na soupisku, že to bude pravděpodobně možné, že nastoupím. Připravoval jsem se na to. Trenéři mi dali volnou ruku, ať se rozhodnu, zda se na to cítím," uvedl Dúbravka.

"Je jasné, že potřebuji trošku času, abych se s kluky sehrál. Ale český a slovenský fotbal jsou podobné. Neříkám, že stejné, ale nějaké vědomosti jsem o tom měl. Myslím, že nebyl žádný problém. Samozřejmě člověk si musí zvykat na nová jména, ale to je otázka času," dodal.

Připustil, že podobně rychlý start do nového angažmá nezažil. "O to to chutná lépe. Poslední období bylo hodně hektické, přesuny, člověk byl vyčerpaný. Ale je to s vítězným koncem, takže o to lepší pocit," uvedla posila z dánského Esbjergu.

Premiéru neměl nejlehčí, protože z první šance v sedmé minutě hned inkasoval. "Neřekl bych, že byl problém v komunikaci. Admira velmi rychle rozehrála aut a je třeba přiznat, že jejich technicky vyspělý hráč se šikovně otočil. Využil prostoru, který měl, a skóroval. Ale dobře jsme zareagovali, rychle vyrovnali a většinu zápasu dominovali," uvedl.

Premiéru mu okořenil i neobyčejný průběh zápasu. Třikrát se nehrálo kvůli výpadku světel, rozhodčí během utkání málem zkolaboval a v závěru na trávník vtrhnul neukázněný divák. "Byla to veselá premiéra, zápas úplně se vším, co k tomu patří. Dost hektický. Vběhl fanoušek, vypadla světla, ale zvítězili jsme a máme dobrou výchozí pozici do odvety," pochvaloval si Dúbravka.

V Liberci vytvořil vyrovnanou brankářskou trojici s Václavem Hladkým a Ondřejem Kolářem. "Zdravá konkurence je velmi dobrá, posouvá to brankáře výš. Věřím, že to tak bude i v našem případě," dodal brankář s jedním startem za slovenským reprezentační A-tým.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud