30. července 2016 • 21:14

Wágnerovi se proti Karviné splnil předzápasový sen o hattricku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočníkovi Tomáši Wágnerovi se na startu sezony splnilo předzápasové přání. Před utkáním úvodního ligového kola s Karvinou snil o hattricku a nakonec se tří gólů opravdu dočkal. Jabloneckým fotbalistům tak výrazně pomohl k obratu a k výhře 5:3. Připustil, že pomýšlí i na titul pro krále střelců.


"V přípravě se mi dařilo, góly jsem dával, takže jsem věřil, že tam dneska něco padne. Strašně jsem si přál ten hattrick. Musím říct, že jsem nad tím přemýšlel, že by to bylo skvělé takhle začít. A vidíte, sny se někdy plní," řekl s úsměvem novinářům Wágner.

Tři góly v jednom ligovém duelu dal podruhé v kariéře, poprvé se mu to povedlo před dvěma lety v dresu Mladé Boleslavi proti Teplicím. Dnes nejprve v 15. minutě srovnal na 1:1, pak ve 47. minutě snížil na 2:3 a v 74. minutě dokonal obrat domácích.

"Nejtěžší byl asi ten druhý gól, ten byl ze standardky. Tam je vždy chumel hráčů, trefil jsem dobře na zadní tyč," podotkl šestadvacetiletý střelec. "Ale každý gól je těžký. Mám spoustu myšlenek v zakončení, ale hraju útočníka odmala. Každá situace už někdy byla, tak se to snažím zakončit tak, jak jsem to dal někdy minule," dodal autor 46 ligových gólů.

Jablonec se k výhře propracoval těžce. Hned ve 12. sekundě inkasoval a po první půli prohrával 1:3. "Ani nechtějte vědět, co se mi honilo hlavou. Celou přípravu jsme koncentrovaní, daří se nám a přijde ligový zápas, na který bychom měli být koncentrovaní úplně nejvíc, a ve 12. vteřině prohráváme. Nevím, jestli je tady na tom stadionu pro nás základ prohrávat. Doufám, že se to nebude opakovat, ale jak nás znám, za 14 dní to bude to samé. Spíš bychom se měli naučit otáčet zápasy," řekl Wágner.

V poločase v kabině si hráči první půli vyříkávali. "V šatně to vzal na sebe Jiras (Petr Jiráček) a seřval to tam. Byli jsme jak nazdárkové při těch gólech, co jsme dostávali. Povedlo se nám to otočit, ale každý zápas to tak nepůjde, když to bude 1:3," upozornil Wágner.

Minulou sezonu také odstartoval úspěšně, ale na jaře pak většinou jen střídal. "Minulý rok jsem začal gólem a asistencí a víte, jak to dopadlo. Na minulou sezonu už nemyslím, to bylo hrozné, vše špatně," připomněl jaro, kdy dal jen jediný gól.

"Celou přípravu jsem teď odtrénoval, co to šlo, a dnes se mi to vrátilo. Ale budu pokorný. Podařilo se mi dát tři góly, ale nedáte dvě kola gól a víte, jak to je," konstatoval bývalý hráč Příbrami, Plzně a Mladé Boleslavi.

"Cítím se tady v Jablonci dobře všude možně jen ne minulou sezonu na hřišti. Věřím, že se zlepším na hřišti a pak to tady nebude mít chybu," doplnil.

Přiznal, že by rád zabojoval o korunu pro krále ligových střelců. "Myslím na ni už odmala, co hraju fotbal. Chtěl bych to někdy dokázat, ale musí se takhle dařit dál. Vážím si toho dneška, ale je to zásluha všech spoluhráčů, kteří mi šance připravili. Věřím, že když se bude dařit mně, bude se dařit i týmu a bude to přinášet ovoce všem," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud