21. října 2016 • 21:27

Třinec vyhrál v Pardubicích 4:0 a dostal se do čela extraligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Třince vyhráli ve 14. kole extraligy na ledě Pardubic 4:0 a dostali se do čela tabulky o skóre před Kometu Brno. Oceláři se sice ujali hned v úvodu vedení díky Jiřímu Polanskému, ale utkání bylo až do 45. minuty vyrovnané a domácí navíc neproměnili několik jasných šancí. Trefy Daniela Rákose a Martina Adamského ale poté odpor Dynama zlomily. Do prázdné branky potvrdil výsledek Kamil Kreps.


Gólman Šimon Hrubec udržel čtvrtou nulu v sezoně. "Musím zaklepat, že se nám to odráží dobrým směrem. Když už něco vyrazím, tak to jde mimo branku. Opravdu si toho vážím, protože se to může během chvíle obrátit a časem asi taková chvíle nastane," řekl po utkání Hrubec, který si připsal 25 úspěšných zákroků. Suverénně vládne brankářským statistikám extraligy a dočkal se i nominace do české reprezentace na listopadový turnaj Karjala.

Třinec se snažil od začátku zápasu potvrzovat roli favorita a už v páté minutě se při hře čtyři na čtyři ujal díky dorážce Polanského vedení. Málokdo asi tipoval, že to bude na dlouhou dobu jediná změna skóre. Pardubice postupně vyrovnaly hru a připravily si několik šancí, ale ve finální fázi troskotaly na výborném Hrubcovi.

Gólman Ocelářů si během krátké chvíle poradil jak se střelou Rolinka, tak s tutovou šancí Malleta, který byl osamocený před brankovištěm. Po krátkém úniku po křídle neuspěl ani Zohorna. Třinec se nikam netlačil, ale když se v závěru první části vydal do brejku, tak měl Maxwell co dělat, aby zneškodnil šanci agilního Špirka.

Krátce po startu druhé třetiny ujeli do přečíslení také Nahodil se zakončujícím Rolinkem, který opět nevyzrál na rychle se přesunujícího Hrubce. Gólman Ocelářů pomohl svému týmu přestát i dvě oslabení, při kterých hned ve dvou šancích vychytal Malleta. Hosté sice byli ve střelbě aktivní, ale k větším šancím se dlouho nemohli propracovat. Nebezpečně vypadala až Špirkova střela, která letěla kousek vedle. Při chytré teči Adamského pohotově zasáhl Maxwell.

Na druhý gól zápasu čekali diváci takřka čtyřicet minut. Stejnou dobu drželo aktivní Dynamo naděje na bodový zisk. Při přesilovce ve 45. minutě tečoval Rákos nahození Martina Růžičky a kotouč se štěstím doklouzal až do branky.

"Dokázali jsme si, že umíme hrát i s takto silným týmem, ale zase jsme polevili a Třinec toho dokázal využít. Nakonec z toho nemáme nic. Gól na 2:0 byl zlomový, ale neměl by být. Za takového stavu je to pořád hratelné, bohužel jsme s tím ale už nedokázali nic udělat," prohlásil pardubický útočník David Tomášek.

Za tři minuty zlomili Oceláři odpor Pardubic definitivně. Kousek za modrou čárou napřáhl Adamský a jeho tvrdá rána znamenala tříbrankový náskok pro hosty. Pohodlné vedení si Třinec v klidu pohlídal až do konce zápasu. Pardubice v posledních dvou minutách nevyužily ani přesilovou hru, kterou posílily odvoláním brankářem. Naopak 44 vteřin před třetí sirénou vstřelil snadný gól do prázdné branky Kreps.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud