21. října 2016 • 21:49

Karlovy Vary zdolaly Chomutov a opustily poslední místo extraligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Karlových Varů zdolali ve 14. kole extraligy Chomutov 4:3 v prodloužení a po druhé domácí výhře za sebou se posunuli z posledního na 12. místo. Energie sice ztratila ve třetí třetině vedení 3:1, ale po trefě kapitána Václava Skuhravého v čase 64:37 se z teprve druhého vítězství z posledních deseti zápasů. Piráti venku nebodovali počtvrté za sebou.


"Jsme rádi, že už nejsme poslední. Určitě se zlepšujeme. Hodně zápasů jsme hráli dobře, ale nebodovali jsme. Konečně jsme k naší aktivní hře začali přidávat i body," pochvaloval si útočník Karlových Varů Denis Kindl, který se na výhře podílel gólem a asistencí.

Podkrušnohorské derby začali aktivněji hosté, ale paradoxně první nebezpečný výpad Karlovarských za červenou čáru mohl skončit gólem. Skuhravý bombou z mezikruží trefil horní tyč Lacovy branky. Na druhé straně nedokázal zcela osamocený Kaše zpracovat puk před Závorkou.

Ve 14. minutě se ale Piráti už prosadili. Při Sičákově vyloučení si Vondrka nabruslil až před branku Západočechů a překonal karlovarského brankáře. Domácí zareagovali zvýšenou aktivitu a 43 vteřin před pauzou vyrovnal v přesilovce Dujsík.

Druhá dvacetiminutovka byla zcela v režii Energie. Při Ruttově vyloučení otočil vývoj zápasu Kindl, který ve 23. minutě dorazil puk, který po Mikulíkově střele propadl Lacovi mezi betony a zůstal ležet před brankovou čárou. Po následném ubráněném oslabení našel ve 25. minutě Vojtěch Tomeček Rachůnka, který po návratu z trestné lavice ujel a upravil na 3:1. Na tříbrankový rozdíl mohl ještě v polovině utkání zvýšit Mikulík, když po pěkné akci Mullaneho nedokázal trefit odkrytou branku.

Domácím se dařilo držet Piráty na uzdě až do poloviny třetí třetiny. A když po souhře s Flekem Harkabus neproměnil velkou šanci, dostal se ke slovu Chomutov. Mezi 52. a 53. minutou v rozmezí 48. vteřin smazali hosté ztrátu. Po vyšachování domácí obrany nejdříve skóroval Flemming a následně tlak zužitkoval i Huml.

Po vyrovnávací brance si vyžádali karlovarští trenéři oddechový čas. Když v posledních minutách Energie neprosadila v přesilovce, dospělo utkání do prodloužení. Po nevyužité početní výhodě Karlovarských čtyř proti třem, vše směřovalo k samostatným nájezdům. Proti byl ale Skuhravý, který 23 vteřin před koncem prodloužení proměnil Mikulíkovu přihrávku zpoza branky.

"Momentálně děláme velké chyby, jsme hodně vylučovaní. Druhá třetina byla z naší strany špatná. Před třetí třetinou jsme si řekli v kabině, že musíme začít hrát jednodušeji. Podařilo se nám nakonec dát dva rychlé góly, potom jsme měli více hry, ale čtvrtý gól jsme už bohužel nedali. Prodloužení bylo vabank," prohlásil asistent trenéra Chomutova Petr Martínek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud